Η Prognosys Solutions γιορτάζει 20 χρόνια καινοτομίας και ηγεσίας στον κλάδο Αναφορών Κανονιστικής Συμμόρφωσης

Δελτίο Τύπου

Η Prognosys Solutions, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του Regulatory Τechnology και κορυφαίος πάροχος αυτοματοποιημένων λύσεων που καλύπτουν τις ανάγκες υποβολής αναφορών (reporting) στις εποπτικές αρχές διαφόρων βαθμίδων, για τον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο, συμπληρώνει 20 χρόνια από την ίδρυσή της. Στο πλαίσιο των εορτασμών, η εταιρεία διοργάνωσε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν πελάτες, συνεργάτες και εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της οποίας αναδείχθηκαν οι δύο δεκαετίες επιτευγμάτων, καινοτομίας, καθώς επίσης και το στρατηγικό όραμα για το μέλλον της εταιρείας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2004 από τον κ. Ηλία Αυξεντίου και έχει εξελιχθεί από μια δυναμική startup, σε πρωταγωνιστή του κλάδου αυτοματοποιημένων λύσεων αναφορών κανονιστικής συμμόρφωσης. Η δέσμευση της Prognosys Solutions για αριστεία και καινοτομία, την έχουν εδραιώσει στην αγορά της Κύπρου, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στη στρατηγική επέκτασή της και σε άλλες αγορές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, όπου οι λύσεις της αναγνωρίζονται για την πολυετή και ποιοτική εφαρμογή τους.

Η εκδήλωση, ήταν αφιερωμένη στο 2004, το έτος ίδρυσης της Prognosys Solutions — μια χρονιά γεμάτη μοναδικές τεχνολογικές καινοτομίες και πολιτιστικά ορόσημα. Αυτό αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα και μήνυμα της εκδήλωσης, ενώ παράλληλα διάφορες εκπλήξεις εντυπωσίασαν τους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων η πρωτότυπη ολογραφική εμφάνιση του ιδρυτή της εταιρείας για τον χαιρετισμό του.

Κάνοντας έναν απολογισμό της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Prognosys Solutions κ. Ηλίας Αυξεντίου ανέφερε: «Η Prognosys Solutions ιδρύθηκε με όραμα να μεταμορφώσει το τοπίο της κανονιστικής συμμόρφωσης. Σε αυτά τα 20 χρόνια, έχουμε επιτύχει αυτό το όραμα και έχουμε θέσει νέα πρότυπα στον κλάδο πετυχαίνοντας την μεγιστοποίηση του οφέλους για τους πελάτες μας. Η επιτυχία μας είναι απόδειξη της αφοσίωσης της ομάδας μας, της εμπιστοσύνης των πελατών μας και της αδιάκοπης προσπάθειας μας για καινοτομία. Καθώς κοιτάζουμε το μέλλον, παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεχιζόμενη επιδίωξη μας προς την αριστεία και στην παροχή λύσεων που ενδυναμώνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κύπρο, αλλά και παγκοσμίως».

Οι λύσεις της Prognosys Solutions στηρίζουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά το παγκόσμιο να αυτοματοποιούν, να απλοποιούν και να βελτιστοποιούν τις διαδικασίες κανονιστικής συμμόρφωσης  τους, στο πλαίσιο της ολοένα αυξανόμενης απαίτησης υποβολής αναφορών (reporting) στις εποπτικές αρχές διαφόρων βαθμίδων. Οι ολοκληρωμένες λύσεις της εταιρείας εξασφαλίζουν ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις αναφοράς τους με αποδοτικότητα, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και συνέπειας. Η Prognosys Solutions παραμένει ο προτιμώμενος συνεργάτης για την αυτοματοποίηση κανονιστικών και εποπτικών αναφορών στις τοπικές και διεθνείς αγορές, ενημερώνοντας συνεχώς τις λύσεις της για να ευθυγραμμίζονται με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, Οδηγίες και κανονισμούς.

Σηματοδοτώντας τη χρονιά ορόσημο για την εταιρεία, οι καλεσμένοι στην εκδήλωση έλαβαν ένα ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση αναμνηστικό βιβλίο, με τίτλο «Foundations of the Future: The Story of 2004». Ένα δώρο που σχεδιάστηκε και εκτυπώθηκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, ειδικά για την εκδήλωση, το οποίο συμβολίζει τη βαθιά σύνδεση της εταιρείας με τον σκοπό της και το όραμα για το μέλλον.

Καθώς η Prognosys Solutions εισέρχεται στην τρίτη δεκαετία της, η εταιρεία παραμένει επικεντρωμένη στην επεκτατική της εμβέλεια και στην αναβάθμιση των λύσεων της, ανταποκρινόμενη στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του κλάδου. Διαθέτοντας ισχυρά θεμέλια και σαφές όραμα για το μέλλον, η Prognosys Solutions είναι έτοιμη να συνεχίσει την ηγετική της πορεία και καινοτομία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Prognosys Solutions, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.prognosys.com.cy.