ΕΙΚΟΝΑ: «Χαμένες αποσκευές μόνο με €2,99 στα αεροδρόμια HERMES!» – Πώς εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες και τι ισχύει

Το όνομα των αεροδρομίων HERMES φέρει ψευδώς μια σελίδα στα ΜΚΔ, η οποία προσπαθεί να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες.

Η σελίδα αναφέρει σε αναρτήσεις της πως μοιράζει βαλίτσες που έχασαν ταξιδιώτες «μόνο για €2,99», ενώ αναγράφει επίσης πως έχουν πάνω από 1000 χαμένες αποσκευές. Οι αναρτήσεις συνοδεύονται από έναν σύνδεσμο ο οποίος οδηγεί σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα με σκοπό την εξαπάτηση.

 

Η εκπρόσωπος της HERMES Airports, Μαρία Κουρούπη, είπε στο OMEGAlive χαρακτηριστικά: «Είναι ψεύτικη, δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Μάλιστα την είχαμε και στο παρελθόν θέμα με την εν λόγω σελίδα, κάναμε αναφορά, αλλά τώρα επανεμφανίστηκε. Ίσως χρειαστεί μερικές ημέρες για να ξανακατέβει».

Η διαδικασία για τις χαμένες βαλίτσες γίνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, ακολουθόντας ένα διεθνές σύστημα, ενώ την ευθύνη έχουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Η κ. Κουρούπη ανέφερε πως στην περίπτωση της Κύπρου, οι βαλίτσες που χάνονται παραμένουν σε έναν ασφαλισμένο χώρο και για να την παραλάβει ο ταξιδιώτης πρέπει να δείξει ταυτότητα και εξουσιοδότηση. Εναλλακτικά, παραδίδονται στο σπίτι του πολίτη.  Η ίδια σημείωσε πως οι επιβάτες χάνουν πιο συχνά τις βαλίτσες τους κατά την μετεπιβίβαση σε άλλη πτήση.

Ερωτηθείσα για τον αριθμό των χαμένων βαλιτσών στα κυπριακά αεροδρόμια, η κ. Κουρουπή ανέφερε πως δεν είναι μεγάλος.

πηγή: OMEGALIVE