ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ το καλοκαίρι; Πάνω της κανονικής η θερμοκρασία το επόμενο διάστημα, πότε έρχεται πτώση και πότε θα έχουμε βροχές;

Τι αναφέρει στο 24Η, ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου 

«Άνοδος θερμοκρασίας με θερμοκρασίες πάνω της κανονικήςΟ Οκτώβριος έρχεται με πτώση θερμοκρασίας και πιθανότητα βροχών!!», αναφέρει ο γνωστός ερασιτέχνης μετεωρολόγος.

Τετάρτη μέχρι και Παρασκευή 25-27 Σεπτεμβρίου το ρίσκο βροχής δεν θα ξεπερνά το 10% για αυτό και δεν αναμένονται βροχές με το καιρικό να είναι με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Σάββατο και Κυριακή 28-29 Σεπτεμβρίου μέχρι να γίνει πιο ξεκάθαρο αφήνω ένα ενδεχόμενο να αυξηθεί μερικώς το ρίσκο βροχής στο να παρατηρηθούν πολύ τοπικά βροχές στα ορεινά. Θα σας το ξεκαθαρίσω τις επόμενες ημέρες.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει άνοδο με την εξασθένηση της αποκομμένης ψυχρής λίμνης αφού ταυτόχρονα εξασθενεί και δροσερό ρεύμα αέρα που έφτανε μέχρι την περιοχή μας. Θέση παίρνει ελαφρώς θερμό ρεύμα αέρα με άνοδο θερμοκρασίας για να είμαστε και πάνω της κανονικής μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου Δευτέρα 30/9. Σε πτώση η θερμοκρασία με ενδεχόμενο για βροχές πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες ηλιοφάνεια με πολύ τοπικά χαμηλή νέφωση σε βορειοανατολικές και νότιες παραθαλάσσιες και θαλάσσιες περιοχές μικρής διάρκειας. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ηλιοφάνεια με λίγες και πολύ τοπικές νεφώσεις χαμηλού ύψους αλλά και σε μέση ατμόσφαιρα σε ορεινά-ημιορεινά. Το ρίσκο βροχής μειώνεται περαιτέρω και δεν θα ξεπερνά το 10% με αποτέλεσμα να μην αναμένονται βροχές. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο και θα είμαστε στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 30-32 βαθμούς στο εσωτερικό ενώ πιο κεντρικά μεταξύ 32-33 βαθμούς και μεταξύ 28-32 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα αναλόγως περιοχής. Στα ορεινά μεταξύ 22-26 βαθμούς(από τα 1000 μέτρα και πάνω) και έως 20 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 26-30 βαθμούς αλλά σε ανατολικές ημιορεινές περιοχές νότια της Λευκωσίας μεταξύ 30-32 βαθμούς.

Με υγρασία η ατμόσφαιρα αλλά όχι ιδιαίτερα αυξημένη. Έως ως μέτρια τα ποσοστά υγρασίας σε εσωτερικό και προς ορεινές-ημιορεινές περιοχές ενώ στα παράλια μέτρια έως ελαφρώς υψηλά(πιο τοπικά) μεταξύ των ωρών 11:00-16:00. Ξημερώματα και βραδινές ώρες τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πιο αυξημένα πέραν του 80%.

Δυτικός-Βορειοδυτικός ο άνεμος ξημερώματα και πολύ νωρίς το πρωί στα 2 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά, περιοχές του εσωτερικού, δυτικά, Βόρειος-Βορειοδυτικός στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς,  Δυτικός-Νοτιοδυτικός στα νότια και Νοτιοδυτικός στα νοτιοανατολικά-ανατολικά τμήματα του νησιού μας. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 13:00-20:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος 2 έως 3 μποφόρ με το ενδεχόμενο στον κόλπο της Λάρνακας και έως 4 μποφόρ.

 

MX