«Ολική προσέγγιση για την οικονομία»


 

Ταυτόχρονα, όπως είπε «πρέπει να καλυφθούν οι εξοικονομήσεις που χρειάζονται για να ενισχυθεί η ανάπτυξη της προσέλκυσης επενδυτών».
 

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων (ΠΟΠ), ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι «μπροστά στους μηχανισμούς που βρισκόμαστε σήμερα, ακόμα ολιγωρούμε, διστάζουμε, δεν δίνουμε μια ολική κυπριακή προσέγγιση που να καλύψει και τις εξοικονομήσεις που χρειάζονται και την ενίσχυση της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας και της προσέλκυσης ξένων και ντόπιων επενδυτών».
 

Μια προσέγγιση, πρόσθεσε, «που δεν αντιλαμβάνεται ότι η λύση πρέπει να είναι ολική δεν θα μας οδηγήσει σε λύση και τα χειρότερα μας έρχονται».
 

Σε δηλώσεις του για τα θέματα των πολυτέκνων, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι «αν τα θέματα των πολυτέκνων τα αντιμετωπίζαμε στη βάση των χορηγιών θα ήταν λάθος, ιδιαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση».
 

«Το δημογραφικό θέμα, όμως, είναι η βάση της ανάπτυξης της οικονομίας και της αντιμετώπισης των προβλημάτων των εισφορών στα ταμεία, αλλά και του οικονομικού θέματος που δημιουργείται, όταν δεν έχουμε εμείς εργαζόμενους και εισάγουμε από το εξωτερικό», πρόσθεσε.
 

Εξέφρασε, τέλος, την άποψη ότι «σ’ αυτή τη βάση πρέπει να βλέπουμε τα προβλήματα των πολυτέκνων».
 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΟΠ Παρασκευάς Σαμάρας ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση η Οργάνωση αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί η ‘καταστροφική’ σύμφωνα με τον ίδιο απόφαση της Βουλής τον περασμένο Δεκέμβριο για μείωση και αφαίρεση επιδομάτων που δίδονταν στους πολύτεκνους, δίνοντας έμφαση στο επίδομα για τους φοιτητές.
 

«Θίξαμε τους κινδύνους που εγκυμονεί για το μέλλον αυτή η απόφαση σε μια προσπάθεια να ανατραπεί αυτή η απόφαση που σε βάθος χρόνου θα απειλήσει όχι μόνο τα ταμεία αλλά και την ίδια την υπόσταση της Κύπρου», είπε.
 

Δήλωσε περαιτέρω ότι «η Βουλή, τα κόμματα, θα πρέπει να αλλάξουν τις αποφάσεις, θα πρέπει να πάρουν πιο σωστές αποφάσεις, σωτήριες για την Κύπρο, να ενισχύσουν τη δημογραφία του τόπου, να επιβραβεύσουν την πολυτεκνία και να ανατρέξουν για τις ανάγκες της οικονομίας σε άλλους πυλώνες».
 

Ο κ. Σαμάρας είπε ότι «δεν αρνούνται οι πολύτεκνοι να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια δικαιοσύνη και προς τους ίδιους οικονομικά και κοινωνικά, αλλά και προς την ίδια την πατρίδα μας».