Εμπλοκή στις Βρυξέλλες: Καμία συμφωνία με Ελλάδα

“Η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι”, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Δείτε ΕΔΩ όλο το LIVE του 24Η μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα. 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “εποικοδομητική” τη συζήτηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανέφερε ότι στη συναντηση των δύο ανδρών προστέθηκε αργότερα το επιτελείο του κ. Γιούνκερ και στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν προτάσεις που δεν μπορούμε να δεχθούμε όπως το κόψιμο του ΕΚΑΣ, η αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και άλλα μέτρα λιτότητας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν “take it or leave it” στη διαπραγμάτευση.

Ντάισελμπλουμ: Οι συζητήσεις συνεχίζονται

O πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος, πριν από λίγο, από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ήταν μια καλή συνάντηση και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σε λίγες ημέρες».

Το δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την λήξη της συνάντησης και του δείπνου