Αδούλωτη Κερύνεια: “Μεγάλο πολιτικοδιπλωματικό λάθος ένας νέος γύρος συνομιλιών”

Το σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως “η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την πίεση των ηγεσιών των διζωνικών κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, να προχωρήσει σε νέο γύρο συνομιλιών, με προκαθορισμένο στόχο μάλιστα, να οδηγηθεί το Κυπριακό σε νέα πενταμερή, συνιστά μεγάλο πολιτικοδιπλωματικό λάθος, με προδιαγεγραμμένη κατάληξη του, νέες υπέρ των Τούρκων και των ξένων συμφερόντων, υποχωρήσεις”.

Ακόμη επισημαίνει πως “περιφρονείται προκλητικά η ανάγκη για επανατοποθέτηση του Κυπριακού με στόχο άλλο από τη ΔΔΟ και άλλη διαδικασία επίλυσής του. Περιφρονούμαστε οι εκτοπισμένοι και οι πρόσφυγες στους οποίους η ακολουθούμενη πορεία έχει κλείσει την πόρτα της επιστροφής. Η επιστροφή των προσφύγων έχει αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη τόσο των γύρων συνομιλιών που έγιναν μέχρι τώρα,  αλλά και  αυτών που τόσο «ανέξοδα» προγραμματίζονται να επαναληφθούν”, αναφέρει στο σωματείο.

Σημειώνει πως καλούνται ο Πρόεδρος, η κυβέρνηση και οι πολιτικοί ηγέτες, “συλλογικά να αντιδράσουν όπως το απαιτεί σήμερα το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας και να τεθεί τέρμα σε πολιτικές οι οποίες εξυπηρετούν αποκλειστικά  τα τουρκικά και άλλα ξένα συμφέροντα σε βάρος των δικών μας δικαίων”.

ΚΥΠΕ