Αδρανοποίηση Ρώσου επενδυτή

{loadposition ba_textlink}

Οι προθέσεις του Δήμου Λάρνακας είναι γνωστές, όχι όμως κι αυτές του Ρώσου επενδυτή που θέλει να υλοποιήσει το μεγαλεπήβολο αυτό έργο. Όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, η εταιρεία Lanomex Development Ltd έχει αδρανοποιηθεί σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα. Συγκεκριμένα, πηγές της «24» αναφέρουν ότι ο Ρώσος επενδυτής δεν έχει κάνει τα δέοντα για να προχωρήσει το έργο, παρόλο που ξεπεράστηκαν τα όποια εμπόδια υπήρχαν με τον Δήμο Λάρνακας.

Καταρχάς δεν έχει καταλήξει σε κάποια συμφωνία με τους ενοικιαστές της καφετέριας Hobos στην οδό Αθηνών στις Φοινικούδες (την αγόρασε από την εταιρεία Lefkaritis&Hassapis). Η λογική λέει ότι αν ήθελε να ξεκινήσει άμεσα το έργο, θα έπρεπε ήδη να έχει έρθει σε συμφωνία μαζί τους. Κι αυτό γιατί ο χώρος όπου βρίσκεται η καφετέρια Hobos είναι σημαντικός για την υλοποίηση του έργου.

Επιπλέον, για να προχωρήσει με το έργο ο Ρώσος επενδυτής θα πρέπει να συμφωνήσει με στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, υποκατάστημα της οποίας στεγάζεται στον χώρο. Και αυτή η περίπτωση θεωρείται σημαντική για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου που περιλαμβάνει ξενοδοχείο 25 ορόφων και πολυτελή καταστήματα…

Ούτε και με καταστηματάρχες της περιοχής έγιναν συμφωνίες. Όπως έχει γίνει γνωστό, στον χώρο υπάρχουν δυο καταστήματα που ανήκουν στην οικογένεια Καπιτανή στη Λάρνακα. Το ένας είναι ιδιοκτησίας του γνωστού πρώην διαιτητή Κώστα Καπιτανή και του αδερφού του, ενώ το άλλο ανήκει στον θείο τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο αδέρφια δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την Lanomex, ενώ ο θείος τους φέρεται να παρουσιάζεται ιδιαίτερα αρνητικός στην πώληση του μαγαζιού του.

* Κατεβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” στο http://24newspaper.com.cy!