Αφίξεις στην Αγγλία-Μπάινουν καραντίνα-Από πότε θα ισχύσει…

Από τις 15 Φεβρουαρίου θα αρχίσει να ισχύει στην Αγγλία η υποχρεωτική διαμονή σε ξενοδοχεία για την καραντίνα των δέκα ημερών για όσους ταξιδεύουν προς τη χώρα από τις 33 χώρες της «κόκκινης λίστας» λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για χώρες της νότιας Αμερικής και την Πορτογαλία, που συνδέονται με το βραζιλιάνικο στέλεχος του κορωνοϊού, της νότιας Αφρικής, που συνδέονται με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος, καθώς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το μέτρο είχε προαναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον τον περασμένο μήνα. Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «ακατανόητη» την καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου, αλλά η κυβέρνηση απαντά ότι απαιτείται χρόνος να εξασφαλιστούν και να προετοιμαστούν επαρκή δωμάτια σε ξενοδοχεία, συνολικά περίπου 28.000.

Οι αφίξεις στην Αγγλία θα πρέπει να έχουν και αποδεικτικό αρνητικού διαγνωστικού τεστ που θα έχει γίνει εντός 72 ωρών πριν από το ταξίδι.

Η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας προανήγγειλε ότι η υποχωρητική καραντίνα σε προεπιλεγμένα καταλύματα εκεί θα αφορά όλες τις διεθνείς αφίξεις από όλες τις χώρες του κόσμου.