Αυτή είναι η “μοντέρνα” Ατλαντίδα (pics)

 Δίνει μια διαφορετική πνοή στο βυθό έχει τοποθετηθεί στον πυθμένα μιας θαλάσσιας έκτασης στη Βόρεια Αμερική.

 

Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του Βρετανού Jason de Caires Taylor ξεπερνούν την κοινή φαντασία. Ο ευρηματικός καλλιτέχνης έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες γλυπτά, κυρίως ομοιώματα ανθρώπων σε φυσικό μέγεθος, τα οποία και έχει βυθίσει στον πυθμένα της θάλασσας στις περιοχές της Γρενάδας, του Μεξικού και των Δυτικών Ινδιών.

 

Το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι δεν πρόκειται για γλυπτά που απλά τοποθετήθηκαν κάτω από τη θάλασσα. Σκοπός του καλλιτέχνη είναι να αποτελέσουν σταδιακά κομμάτι του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος και να αποκτήσουν νέα διάσταση μέσω των φυσικών διεργασιών του βυθού. Και έτσι συμβαίνει.

 

Τα υλικά που χρησιμοποιεί (προφανώς) είναι ασφαλή για το περιβάλλον ενώ έχει παρατηρηθεί πώς τα έργα του συμβάλλουν στην αύξηση του αριθμού των κοραλλιών!

 

Το πιο σπουδαίο έργο του βρίσκεται στο Cancun στο Μεξικό. Εκεί, έχουν τοποθετηθεί 450 αγάλματα που αναπαριστούν αληθινά πρόσωπα από την εποχή των Μάγια μέχρι τα νεώτερα χρόνια της αμερικανικής Ηπείρου.

 

Φυσικά, όλα αυτά δεν φτιάχτηκαν για να τα χαίρονται μόνο τα ψάρια που κόβουν βόλτες μέσα στο βυθό, καθώς το MUSA, όπως ονομάζεται το υποθαλάσσιο μουσείο,είναι ανοιχτό εδώ και αρκετά χρόνια για τους τολμηρούς επισκέπτες.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Περισσότερες COSMO ειδήσεις στο cosmo.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.