Θέμα 24H: Αυξάνονται τα κόμιστρα- “Τέρμα το λεωφορείο” (vid)


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Της Άρτεμις Ελένη Καζά

«Αίσχος, δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Ποιος ψηφίζει αυτούς τους νόμους και βάζει ανάπηρους αλλά και ηλικιωμένους να πληρώνουν εισιτήριο;» αναρωτήθηκε ένας κύριος ο οποίος σχολίασε ότι αυτό δεν είναι λογικό και δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τόσο συχνά το λεωφορείο.

Ένας άλλος ηλικιωμένος κύριος ο οποίος χρησιμοποιούσε στο παρελθόν πολύ συχνά το λεωφορείο, από εδώ και στο εξής δεν θα το κάνει, αφού όπως ανέφερε «με τη νέα νομοθεσία, όχι μόνο πρέπει να πληρώνουμε αλλά πρέπει να πληρώνουμε όποτε μπούμε ή αλλάξουμε λεωφορείο, δηλαδή ακόμα και αρκετές φορές την ημέρα».

Δυσαρεστημένοι με την κατάσταση είναι όμως και οι νέοι, αφού σαν ανήλικοι μαθητές χρησιμοποιούσαν το λεωφορείο αρκετά συχνά και τώρα δεν μπορούν να το κάνουν. 

«Δεν θα πηγαίνω με το λεωφορείο πουθενά. Αφού οι γονείς μου θα πρέπει να μου δίνουν λεφτά για τις μεταφορές μου, θα προτιμούν τελικά να με παίρνουν όπου θέλω» σχολίασε μια μαθήτρια ιδιωτικής σχολής προσθέτοντας ότι «είναι παράλογο αυτό το πράγμα και σίγουρα θα μειώσει το ενδιαφέρον του κοινού προς τα λεωφορεία». 

Απορία πολλών ήταν, «είναι τόσο διαδεδομένη η χρήση λεωφορείων που μας ακρίβυναν τα κόμιστρα; Αντί να βρουν τρόπους να φέρουν κόσμο να χρησιμοποιεί τα λεωφορεία, βρήκαν τρόπο να διώξουν κόσμο;» 

Αυξήσεις κρατικών εσόδων- μείωση επιχορήγησης του συστήματος δημοσίων επιβατικών μεταφορών,για διασφάλιση βιωσιμότητας του

Συγκεκριμένα το εισιτήριο μονής διαδρομής αυξήθηκε από 1 ευρώ σε 1,5

 Το ολοήμερο αυξήθηκε από 3 ευρώ σε 5 ευρώ

Το εβδομαδιαίο από 13 ευρώ σε 15 ευρώ 

Το μηνιαίο από 30 ευρώ σε 40 ευρώ

Το ετήσιο διαμορφώνεται στα 400 ευρώ, το βραδινό εισιτήριο μονής διαδρομής που ισχύει από τις 11.30 το βράδυ μέχρι και τις 4.00 το πρωί, διαμορφώνεται σε 2.50 ευρώ.

Όσον αφορά τους φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους, οι οποίοι μεταφερόντουσαν με το λεωφορείο εντελώς δωρεάν, πλέον πρέπει να καταβάλλουν το 50% της τιμής του εισιτηρίου. 

Για να μην χρειάζεται οι μαθητές να πληρώνουν καθημερινά για τις διαδρομές τους προς και από το σχολείο, με την έναρξη της νέας χρονιάς θα καταβάλλουν 15 ευρώ αποκλειστικά για αυτές τις καθημερινές τους διακινήσεις. 

Οι μόνοι που δεν θα καταβάλλουν κόμιστρο, αν δείξουν την ταυτότητα τους, είναι οι στρατιώτες και τα παιδιά κάτω των έξι ετών. 

Βίντεο: 


telostaleoforia από 24hcomcy