Αισιόδοξα τα νέα για τον τουρισμό μας, όλα όσα ανέφερε ο Κώστας Κουμής

Αισιοδοξία επικρατεί στο Υφυπουργείο Τουρισμού για τα αποτελέσματα στην τουριστική βιομηχανία, παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αλλά και διεθνώς είπε σε δηλώσεις του στην Πάφο ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής.

“Είναι μια χρονιά, η οποία χαρακτηρίζεται από κάποιες ιδιαιτερότητες, είπε, όπως είναι η κρίση στην περιοχή μας, την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που μας επηρεάζει, η γεωπολιτική κρίση, η οικονομική κρίση που εμφανίστηκε σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης και βεβαίως το θέμα της αεροπλοΐας, το οποίο εξελίσσεται σε κρίση, καθώς επηρεάζονται περισσότερες από 40 εταιρείες παγκοσμίως ανάμεσα τους και κάποιες οι οποίες που διατηρούν πτητικά προγράμματα προς την Κύπρο.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, παραμένουμε αισιόδοξοι. “Ο στόχος, που έχουμε θέσει ως Υφυπουργείο και ως Κυβέρνηση, είναι να παραμείνουμε στις ψηλές επιδόσεις του προηγούμενου έτους θα επιτευχθεί”.

Ερωτηθείς ο κ. Κουμής, αν υπάρχουν νέες αγορές από τις οποίες η Κύπρος αναμένει αφίξεις είπε ότι η Κύπρος είναι ένας ώριμος προορισμός, ο οποίος δέχεται επισκέπτες από πολλές χώρες ως εκ τούτου δεν υπάρχουν και μεγάλες δυνατότητες να προστεθούν πολλές νέες χώρες αφίξεων. Για τη χώρα μας, συμπλήρωσε, νέες αγορές μπορούν να χαρακτηριστούν οι χώρες της Κεντρικής Ασίας, της Άπω Ανατολής, είτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, χώρες από τις οποίες δεν έχουμε πτητικά προγράμματα εδώ και πολλά χρόνια.

Ξεκινήσαμε, ανέφερε ο κ. Κουμής, μια διαδικασία για να ωριμάσουν οι συνθήκες και τα επόμενα χρόνια να πετύχουμε πολύ υψηλότερους αριθμούς από αυτές τις χώρες και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το πετύχουμε. «Βέβαια σε εκείνο που πρέπει να δώσουμε αυτή τη στιγμή έμφαση», είπε, «δεν είναι μόνο να βρούμε νέες αγορές, αλλά να δημιουργήσουμε και ανθεκτικότητα στις ήδη υφιστάμενες». Αφιερώσαμε αρκετή ενέργεια το προηγούμενο έτος και θα συνεχίσουμε να αφιερώνουμε και φέτος το ίδιο για να διατηρηθούν και τα πτητικά προγράμματα, αλλά να μείνουν και ευχαριστημένοι οι στρατηγικοί συνεργάτες της χώρας μας. «Είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε κλείνοντας, «πως στο τέλος θα πάρουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού προέβη στις σχετικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους ευρισκόμενος σε εκδήλωση αιμοδοσίας αφιερωμένης στους αδικοχαμένους μαθητές του Β΄Δημοτικού Γεροσκήπου, Γιώργο Στεφάνου και Νεόφυτο Τσαγγαρά.

Πηγή: ΚΥΠΕ