ΑΚΕΛ : Αδήριτη ανάγκη η φορολογική μεταρρύθμιση

Επίσκεψη στο ΚΕΒΕ πραγματοποίησε σήμερα ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, κατά την οποία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Σταύρο Σταύρου και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις τους με το πέρας της συνάντησης ο Στέφανος Στεφάνου και ο Σταύρος Σταύρου χαρακτήρισαν την συνάντηση εποικοδομητική και περιεκτική.

Όπως είπε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, κατά τη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε συγκεκριμένες απόψεις σε διάφορα ζητήματα, είτε αυτά αφορούν την κυπριακή οικονομία και το κυπριακό επιχειρείν, είτε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την φορολογική μεταρρύθμιση που είναι επίκαιρα και είναι και θέση του ΑΚΕΛ ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα. Συζητήσαμε και το Κυπριακό, γιατί η λύση του είναι εκείνη που θα φέρει μόνιμη ειρήνη και σταθερότητα, γιατί η οικονομία και η κοινωνία χρειάζονται τη σταθερότητα και ασφαλώς θα ανοίξουν μεγάλες προοπτικές και για το κυπριακό επιχειρείν.

Ο Στέφανος Στεφάνου υπογράμμισε ότι το ΑΚΕΛ πάντοτε προσεγγίζει την οικονομία ως εκείνο τον παράγοντα που είναι απαραίτητος για να έχουμε μια ανεπτυγμένη χώρα, ένα ανεπτυγμένο κράτος και ασφαλώς ένα ανεπτυγμένο κοινωνικό κράτος. Για να μπορεί να υπάρχει ανεπτυγμένο κοινωνικό κράτος πρέπει πρώτα από όλα να στηρίζεται σε μια ισχυρή και δυναμική οικονομία που να μπορεί να απελευθερώνει και να δημιουργεί τα απαραίτητα μέσα για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Σωστά έχει λεχθεί από τον φίλο Σταύρο ότι η δυνατή ισχυρή οικονομία, το δυναμικό και υγιές επιχειρείν πάνε πάντοτε μαζί με την ευημερία της κοινωνίας.

Τέλος, ο Στέφανος Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με το ΚΕΒΕ και ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για το θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης.