ΑΚΕΛ για αντιπαράθεση Ελεγκτικής-Εισαγγελίας: Επιδεινώνεται η κρίση των θεσμών

«Η νέα αντιπαράθεση μεταξύ Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Γενικής Εισαγγελίας, μετά και την πρόσφατη συνέντευξη του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, επιδεινώνει την κρίση των θεσμών που σοβεί στον τόπο από τα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και που συνεχίζεται τώρα με τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

Το ΑΚΕΛ δεν μπαίνει στη λογική να επιλέξει στρατόπεδο γιατί θεωρούμε ότι κανένας θεσμός και κανένα πρόσωπο που τον εκπροσωπεί δεν είναι υπεράνω κριτικής και δεν διαθέτει το αλάθητο. Είναι επίσης σαφές και επιβεβλημένο ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν οριστικά τα όρια των αρμοδιοτήτων των δύο θεσμών, προκειμένου να μην επανέρχεται ανά τακτά διαστήματα αυτό το ζήτημα. Είναι ακριβώς για αυτό τον λόγο που πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να λυθεί το ζήτημα και να τερματιστεί αυτή η θεσμική σύγκρουση και να μην περιορίζεται να σχολιάζει, ως παρατηρητής, ότι η κατάσταση είναι «δυσάρεστη εξέλιξη» Ο κ. Χριστοδουλίδης ας αναλογιστεί ότι αν οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα τότε θα βαθύνει και  θα εκτραχυνθεί η θεσμική κρίση.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τακτική του κ. Χριστοδουλίδη να μην αγγίζει τα δύσκολα θέματα για να προστατεύει την επικοινωνιακή εικόνα του.