ΑΚΕΛ : Κυβερνητική ανικανότητα για πάταξη της εγκληματικότητας

Τον περασμένο Φλεβάρη και μετά που η Αστυνομία πιάστηκε στον ύπνο όταν διαπράττονταν δολοφονίες μέρα μεσημέρι σε κατοικημένες περιοχές, ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξήγγειλε πλάνο πάταξης της εγκληματικότητας.

Δύο μήνες μετά, είχαμε απόπειρα δολοφονίας, που αποδίδεται και πάλι σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων του υποκόσμου, μέρα μεσημέρι και έξω από αστυνομικό σταθμό. Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση δεν θα επανέλθει εκ νέου με νέες εξαγγελίες απλά για να περάσει κι αυτό και να πάμε παρακάτω.

Η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητα που επιδεικνύεται ως προς την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος πολλαπλασιάζουν το αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία. Σε αυτό προστίθενται και οι διάφορες, σοβαρές καταγγελίες που έγιναν χτες από συνδικαλιστή της Αστυνομίας και τις οποίες ο Υπουργός Δικαιοσύνης προσπέρασε ως «εσωτερικό θέμα της Αστυνομίας».

Δηλαδή, ο Υπουργός εφαρμόζει την ίδια πρακτική του Προέδρου: Ενώ είναι κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν παρεμβαίνουν γι’ αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων. Προεκλογικά είχαν λύση για κάθε πρόβλημα, τώρα ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα.