ΑΚΕΛ: Το Υπουργείο να ανακαλέσει την εγκύκλιο της παραχάραξης της ιστορίας

Στην ελληνική γλώσσα η λέξη «αλήθεια» προέρχεται από το «α» στερητικό και τη λέξη «λήθη» που σημαίνει να λησμονούμε, να ξεχνούμε. Άρα η λέξη αλήθεια είναι συνώνυμο του να μην ξεχνούμε. Αυτή την αλήθεια προσπαθούμε πολύ σκληρά να τη δώσουμε στα παιδιά μας διότι λαός που δεν ξέρει την ιστορία του και την αλήθεια, είναι καταδικασμένος να βιώσει ξανά παρόμοιες τραγικές καταστάσεις, τονίζει με δήλωση του ο  Επικεφαλής Τομέα Παιδείας K.E. ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης σε σχέση με την εγκύκλειο του Υπ. παιδείας για τα 50 χρόνια εισβολής στην Κύπρο όπου δεν γίνεται αναφορά στο πραξικόπημα.

Αναλυτικά:

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από το δίδυμο έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και κατοχής που βασανίζει τον λαό μας αλλά θέτει και ζήτημα επιβίωσης στη γη που γέννησε εμάς και τους προγόνους μας.

Σε αυτή την επέτειο το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να πει, σωστά, στα σχολεία να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις. Το σοβαρό πρόβλημα βέβαια είναι ότι ξαφνικά, «ξέχασε» και εξαφάνισε από την ιστορική αλήθεια το προδοτικό πραξικόπημα. Επειδή αυτή η σκόπιμη, κατ’ εμάς, ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε πρόσφατα γεγονότα όπως για παράδειγμα στην τοποθέτηση από τους κυβερνώντες δάφνινου στεφανιού στους τάφους των σκοτωμένων κατά την επίθεση κατά του Προεδρικού και διάφορα άλλα, για εμάς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κύριος Χριστοδουλίδης και η κυβέρνηση του θέλουν να χαϊδεύουν τα αυτιά ακροδεξιών και φασιστικών κύκλων οι οποίοι απειλούν με τη δράση, τα ιδεολογήματα, τις θέσεις και συμπεριφορές τους, να μας επαναφέρουν εκείνες τις μαύρες σελίδες της μαύρης προδοσίας στο σήμερα.

Προφανώς οι κυβερνώντες βολεύονται με την παραχάραξη και παραποίηση της ιστορικής αλήθειας και την προσπάθεια να αφαιρεθεί από το δίδυμο έγκλημα η περίοδος που κάποιοι άνοιξαν τις κερκόπορτες στον Τούρκο εισβολέα, για να θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες αγνοούμενους, τραυματίες, εγκλωβισμένους, βιασθείσες γυναίκες, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Θέλουμε λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας, έστω την υστάτη, να ανακαλέσει την εγκύκλιο της παραχάραξης της ιστορίας, την κυβέρνηση να τοποθετηθεί ευθαρσώς και ιδιαίτερα τα συγκυβερνώντα κόμματα, τα οποία προέρχονται από μια παράδοση υπεράσπισης της δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο, να τοποθετηθούν με ξεκάθαρο τρόπο.

Οφείλουμε στα παιδιά μας την ιστορική αλήθεια, την καλλιέργεια δημοκρατικής συνείδησης και οφείλουμε στον εαυτό μας, τον λαό και την πατρίδα μας να καλλιεργούμε τέτοια συνείδηση που θα αποτρέψει το να ζήσουμε ξανά αυτό που ζήσαμε το 1974 με τη μεγάλη προδοσία και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή.