Άλλαξε δικηγόρο η Καϊλή και προσέλαβε τον «δικηγόρο των αποβρασμάτων»

Ο Σβεν Μαρί είναι ο δικηγόρος που αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή. Ο Σβεν Μαρί, είναι από τους πιο γνωστούς ποινικολόγους του Βελγίου και πρώην δικηγόρος ενός εκ των πρωταγωνιστών των επιθέσεων του Παρισιού και των Βρυξελλών, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Η νέα ακρόαση της Εύας Καϊλή αναμένεται να λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου..

Σύμφωνα με το POLITICO, o Σβεν Μαρί είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των πελατών υψηλού προφίλ που έχει όσο και λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του.

Εκτός Βελγίου, είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, τον μοναδικό επιζώντα της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Κατά το δημοσίευμα πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως “δικηγόρος του διαβόλου” εξαιτίας προηγούμενων πελατών του, όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να υπερασπίζεται μόνο τα θύματα».

Ο Μαρί έχει αναλάβει και άλλου είδους υποθέσεις. Υπερασπίστηκε την οικογένεια του Sanda Dia, ο οποίος πέθανε έπειτα από ένα βίαιο τελετουργικό μύησης που έκανε μια αδελφότητα στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

Πηγή: ert.gr