Αμείλικτα ερωτηματικά για τον θάνατο 15χρονου – Σήμερα το τελευταίο αντίο

Αμείλικτα τα ερωτηματικά για την τραγωδία που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και συγκλόνισε το παγκύπριο. Ένα παιδί 15 μόλις ετών, βρήκε φρικτό θάνατο, απότοκο ως φάνηκε των τραγικών και τριτοκοσμικών καταστάσεων που ζούσε τα τελευταία χρόνια στο ίδιο του το σπίτι. Η τραγωδία που συγκλόνισε όχι μόνο την μικρή κοινότητα που διέμενε ο 14χρονος, πλέον έχει λάβει διαστάσεις, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ανακοινώνουν έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η ανείπωτη τραγωδία.

Πληροφορίες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο από το ΣΙΓΜΑ χθες βράδυ όσο και από το SigmaLive νωρίτερα μέσα στη μέρα κάνουν λόγο για γνώση της συγκεκριμένης περίπτωσης στους λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γραφείου Ευημερίας γνώριζαν την περίπτωση που μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «γνωστή». Τα τρία ανήλικα παιδιά διέμεναν με τον πατέρα τους στην μικρή κοινότητα λίγο έξω από το κέντρο της Λευκωσίας (για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτεται η κοινότητα) ενώ τον τελευταίο καιρό η μητέρα τους διέμενε σε άλλο χωριό, στο πατρικό της και πάλι, στην Επαρχία Λευκωσίας. Η περίπτωση απασχόλησε και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, οι οποίες μάλιστα είχαν εμπλοκή με έναν εκ των δυο γονέων μέσα στον περασμένο μήνα. Οι συνθήκες διαβίωσης των τριών παιδιών, που χαρακτηρίζονται τουλάχιστον τριτοκοσμικές, ήταν γνωστές στις γύρω κοινότητες.

Ίδιες πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι ο 15χρονος μαθητής, δεν θα πήγαινε σχολείο αφού θα έπρεπε, όπως του είχαν πει από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, «να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένεια και να ασχοληθεί με τις κτηνοτροφικές εργασίες προκειμένου να ταΐσει τα δυο μικρότερα αδέλφια του». Η θέση της οικογένειας, σαφώς και έβρισκε αντίθετο τον 15χρονο μαθητή ο οποίος ήθελε να συνεχίσει την φοίτησή του στο σχολείο.
Σήμερα, στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κοκκινοτριμιθιά, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στο άτυχο αγγελούδι. Παράκληση είναι αντί στεφάνων όπως γίνουν εισφορές για την οικογένεια.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί του Σαββάτου η Λήδα Κουρσουμπά τόνισε ότι εγείρονται πολλά ερωτηματικά τα οποία σαφώς και θα πρέπει να απαντηθούν μέσα απ΄ τις έρευνες που πρέπει να διεξαχθούν με σεβασμό στη μνήμη του παιδιού. Η απελθούσα Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού ανέφερε ότι σύμφωνα και με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας οι υπηρεσίες ευημερίας είχαν γνώση της συγκεκριμένης κατάστασης.

Αυτό που πρέπει να απαντηθεί τόνισε είναι το αν και εφόσον γνώριζαν τότε γιατί δεν απέτρεψαν και γιατί δεν έτυχε στήριξης η οικογένεια. «Πρέπει να ζητηθούν ευθύνες», υπογράμμισε η κ.Κουρσουμπά. «Θα πρέπει να ερευνηθεί τι είχε γίνει και αν μπορούσε να προληφθεί», συμπλήρωσε ενώ πρόσθεσε ότι και δική της ενημέρωση λέει ότι ήταν γνωστή περίπτωση.

Σε χθεσινές της δηλώσεις εξάλλου στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι το δικό της Γραφείο δεν είχε γνώση για το ζήτημα.