«Άμεση ψήφιση νομοσχεδίου για ρύθμιση στοιχήματος»

Ο κ. Δαμιανού κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση προώθηση και ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τη ρύθμιση του στοιχήματος, για να τεθεί τέρμα στην ψιθυρολογία που αιωρείται σε βάρος ολόκληρου του Κοινοβουλίου.

Σε μια εποχή που όλοι αναγνωρίζουμε ότι η ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία online καζίνο και άλλων παράνομων καταλυμάτων διεξαγωγής στοιχήματος προκαλεί τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος, κάποιοι εντός της Βουλής εξακολουθούν να κωλυσιεργούν αδικαιολόγητα, δήλωσε ο κ. Δαμιανού.

Πρόσθεσε πως εδώ και τρείς μήνες σχεδόν εκκρεμεί ο καθορισμός της φορολογίας επί του στοιχήματος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και ενώ υπήρχαν δημόσιες δεσμεύσεις των Πρόεδρων των εμπλεκόμενων Επιτροπών ότι πριν από το Πάσχα θα ψηφιζόταν το νομοσχέδιο, παρατηρείται μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση, η οποία ζημιώνει την κοινωνία αλλά και την οικονομία.

Είπε εξάλλου πως το ΑΚΕΛ αρνείται να αποδεχτεί ότι οι όποιες σκοπιμότητες και τα οικονομικά συμφέροντα μερικών επιχειρηματιών και πολυεθνικών εταιρειών μπορούν να καθοδηγούν την πολιτική ζωή του τόπου.