Ανακοίνωσε τον νέο πρόεδρο και το ΔΣ του ΟΚΥπΥ η Κανάρη

Ο Μαρίνος Καλλής ειναι ο νέος Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ, μετά από την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του νέου ΔΣ του Οργανισμού.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη, ο κ. Καλλής ήταν μέχρι την 1η Μάϊου αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Ο κ. Καλλής είναι ορκωτός λογιστής.

Οι Ανδρέας Θεοδωρίδης, επίσης ορκωτός λογιστής, Ανδρέας Τρόκκος, οικονομολόγος και  Κρίστη Γιάλλουρου μέχρι 1η Μάϊου μέλος του ΔΣ, διορίζονται ως μέλη του Συμβουλίου.

Στο ΔΣ συμμετέχουν επίσης οι Δρ Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, μέχρι πρότινος Βοηθός Διευθυντής στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου και Δρ Χρυσόστομος Κόκκινος, ο οποίος μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 ήταν Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Λευκωσίας.

Επίσης, ex officio συμμετέχουν οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.

Το βιογραφικό του Μαρίνου Καλλή

Ο κ. Καλλής έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε ιδιωτικές, δημόσιες και κρατικές εταιρείες σε εκτελεστικές και μη εκτελεστικές θέσεις σε ένα φάσμα βιομηχανιών.

Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της G. Kallis Manufacturers Ltd, κατασκευαστής και πωλητής έτοιμων ενδυμάτων και διαχειρίζεται ακίνητα και επενδύσεις σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες. Είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Α. Eternity Capital Management Ltd, ιδιωτική αδειοδοτημένη κυπριακή εταιρεία επενδύσεων.

Υπηρετεί ως Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Apollo Global Equity Fund of funds Variable Capital Investment Company PLC, αδειδοτημένη εταιρεία αμοιβαίου κεφαλαίου που επενδύει σε παγκόσμιες μετοχές, ως Μη Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία νοσοκομείων και κέντρων υγείας στην Κύπρο και ως μη Εκτελεστικός Διευθυντής της Swissport Cyprus Ltd, που εκτελεί την επίγεια εξυπηρέτηση αεροπορικών εταιρειών στα δυο αεροδρόμια της Κύπρου. Είναι επίσης αντιπρόεδρος οικονομικών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του υπηρέτησε επίσης ως Προεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Cyprus Airways PLC and Vitatrace Nutrition Ltd.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην KPMG (Ηνωμένο Βασίλειο). Ο κ. Καλλής σπούδασε οικονομικά  στο Πανεπιστήμιο του Birmingham Ηνωμένου Βασίλειου και είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) και του ΣΕΛΚ.

πηγή: Reporter