Ανακοίνωση αστυνομίας για τα επεισόδια στο Τσίρειο

Η αστυνομία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τα επεισόδια και τις συλλήψεις που έχουν γίνει.

Διαβάστε για τις συλλήψεις που έγιναν

O “χούλιγκαν” ήταν αστυνομικός! Συνέλαβε 18χρoνο Απολλωνίστα

16χρονος από την Πάφο συνελήφθη για τα εκρηκτικά στο Τσίρειο!

Αναλυτικά:

“Με επεισόδια και συλλήψεις σημαδεύτηκε ο χθεσινός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη στο Τσίρειο Στάδιο, στην Λεμεσό.

Γύρω στις 2.40μ.μ. χθες, ενώ μέλη της Αστυνομίας διενεργούσαν έλεγχο των φιλάθλων, στην δυτική κερκίδα, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 300 οπαδών του Απόλλωνα, που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο στάδιο, αλλά και από οπαδούς που βρίσκονταν εντός του σταδίου. Εναντίον των αστυνομικών, ρίφθηκαν καρέκλες, γυαλιά, πέτρες και σιδερένια καροτσάκια, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιές στην κερκίδα του σταδίου.

Το επεισόδιο, διήρκησε γύρω στα 20 λεπτά και αφού η ομάδα των οπαδών, που επιχειρούσε να μπει στο γήπεδο, μεγάλωσε, κατάφερε να διασπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθει στο γήπεδο.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, 23χρονος κάτοικος Λεμεσού, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για το αυτόφωρο αδίκημα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού. Ο 23χρονος, φέρεται να επιτέθηκε και να κτύπησε αστυνομικό και στη συνέχεια να προσπάθησε να αποσπάσει από τον αστυνομικό το ρόπαλό του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Από το πιο πάνω επεισόδιο, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο μέλη της Αστυνομίας, τα οποία επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν.

Λίγο αργότερα, γύρω στις 3.15μ.μ., μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν 17χρονο κάτοικο Λεμεσού, να έχει στην κατοχή του σφεντόνα και από το κάτω διάζωμα της δυτικής κερκίδας, όπου βρισκόταν, να ρίχνει βόλους, προς τους αστυνομικούς, που βρίσκονταν εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο 17χρονος, συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση.

Από τους βόλους που ρίφθηκαν προς το μέρος τους, τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.

Επίσης, γύρω στις 3μ.μ., μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στην Ανατολική κερκίδα, στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, τρία σακίδια ώμου, τα οποία περιείχαν συνολικά 22 καπνογόνα και οκτώ φωτοβολίδες. Όλα τα ανευρεθέντα, κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι τα σακίδια, ανήκουν σε 16χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος αναζητήθηκε χωρίς να εντοπιστεί.

Μετά τη λήξη του αγώνα, μέλη της Αστυνομίας επισκέφθηκαν την οικία του 16χρονου στην Πάφο, όπου στην παρουσία του και στην παρουσία του πατέρα του, διενεργήθηκε έρευνα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν, στο υπνοδωμάτιο του νεαρού και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, 32 καπνογόνα, 28 φωτοβολίδες και τέσσερις κροτίδες. Ο 16χρονος, συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και τέθηκε υπό κράτηση.

Το ΤΑΕ Λεμεσού, ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη και το ΤΑΕ Πάφου, διερευνούν τις πιο πάνω υποθέσεις.”

Πηγή: balla.com.cy