Ανακοίνωση ΠΑΣΥΔΥ: Στις προτεραιότητες μας οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι

Με εμπεριστατωμένα γραπτά διαβήματα προς το Υπουργείο Οικονομικών και με παραστάσεις προς το ανώτατο πολιτικό επίπεδο, η ΠΑΣΥΔΥ, ως η κατεξοχήν συντεχνία στον Δημόσιο Τομέα, έχει υποβάλει τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένες εισηγήσεις για την μισθολογική ανέλιξη των χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων που βρίσκονται στις συνδυασμένες κλίμακες Α2-Α5-Α7(ii).

Η ΠΑΣΥΔΥ επιθυμεί καθηκόντως να προβάλει επιτακτικά την άμεση ανάγκη αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού ζητήματος και συνταυτίζεται πλήρως με τις κλιμακούμενες αντιδράσεις οργανωμένων συνόλων και κοινωνικών ομάδων για τα προβλήματα της ακρίβειας και του πληθωρισμού που πλήττουν ιδιαίτερα τους χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους.

Συνειδητοποιώντας τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν ειδικά οι συνάδελφοι της κατηγορίας αυτής αλλά και αφουγκραζόμενοι τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες τους, η ΠΑΣΥΔΥ έθεσε το πρόβλημα προς συζήτηση στο επίπεδο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, στην παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών και αναμένονται τα αποτέλεσμα των σχετικών διεργασιών σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα.

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥΔΥ ως η κύρια συντεχνία του Δημόσιου Τομέα, που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης στο όλο θέμα, μέσα από εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, δηλώνει την κατανόηση και την αμέριστη συμπαράστασή της στους επηρεαζόμενους συναδέλφους. Τους διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει στο πλευρό τους, μέχρι να δρομολογηθούν τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος με στόχο την οικονομική ανακούφιση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.