ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΕΥ

Χθες η κυβέρνηση προχώρησε στον διορισμό νέων μελών της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.
Η Κυβέρνηση επέλεξε για μία ακόμη φορά να αποκαταστήσει και να βολέψει κομματικά στελέχη με πλουσιοπάροχους μισθούς. Η Κυβέρνηση επιλέγει να ακολουθήσει την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων στελεχώνοντας το δημόσιο τομέα με κομματικά στελέχη μπαίνοντας στη διαδικασία των ανταλλαγμάτων. Αποφάσισε να διορίσει έναν πρώην διευθυντή γραφείου του ΔΗΣΥ, μία πρώην βουλευτή του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου και ένα νυν δήμαρχο στέλεχος  ΔΗΣΥ και δυο άλλα μέλη καθ´ υπόδειξη του επίσημου ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ. Όσοι παρέχουν στήριξη στο κόμμα που κυβερνά, παίρνουν και μερίδιο απο τις καρέκλες εξουσίας και ψηλής μισθοδοσίας. Αυτό και αν είναι μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμός.

Αυτές είναι οι επιλογές της Κυβέρνησης. Για αυτές θα κριθεί από τον κυπριακό λαό.

Επιπλέον σημειώνουμε πως έχει επιλέξει να διορίσει μόνο μια γυναίκα, καλύπτοντας μόνο 20% των θέσεων που προσφέρονται. Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση ανέπεμψε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων που θα υποχρέωνε την κυβέρνηση να διορίζει τουλάχιστο 30% γυναίκες σε διοικητικά συμβούλια και επιτροπές. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πως θα τηρούσε αυτή την ποσόστωση στους διορισμούς της ως θετική διάκριση και στα πλαίσια του εκπονημένου Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα Ανδρών και Γυναικών 2014-2017 (Στόχος 3: Ισόρροπη Συµµετοχή στις θέσεις Λήψης Αποφάσεων).

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών