Αναλαμβάνει ξανά μετά από 18 χρόνια – Οι πρώτες δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ

Ο Μάκης Κεραυνός είπε χαριτολογώντας ότι όταν παρέδιδε 18 χρόνια πριν τα ηνία του Υπουργείου, δεν περίμενε ότι θα επανερχόταν. Ο νέος υπουργός Οικονομικών έδωσε το στίγμα του για συνέχιση στη δημοσιονομική πειθαρχία

Το στίγμα του για τον τρόπο με τον οποίο θα πορευθεί έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, παραλαμβάνοντας τα ηνία του υπουργείου από τον Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Μιλώντας στο τελετουργικό της αλλαγής της σκυτάλης, ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι γνώμονας του θα είναι η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η δημοσιονομική πειθαρχία.

Ευχαρίστησε τον μέχρι πρότινως υπουργό για το γεγονός ότι αφήνει πλεονάσματα στα κρατικά ταμεία επισημαίνοντας ότι κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο ίδιος όταν παρέδιδε το υπουργείο.

Τα πλεονάσματα όπως είπε είναι χρήσιμα τόσο για την ασφάλεια της οικονομίας όσο και για τη δημιουργία πολιτικών που θα ανακουφίζουν τη μεσαία τάξη αλλά και θα συμβάλουν στην υποβοήθηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Όπως είπε ο κ. Κεραυνός στόχος είναι να συνεχίσουμε την καλή πορεία που επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που παρουσιάζονται σήμερα.

Οι προκλήσεις όπως είπε συνεχίζονται και θα τις αντιμετωπίσουμε συλλογικά.

Ο κ. Κεραυνός τόνισε ότι η πόρτα του θα είναι ανοικτή στους συνεργάτες του καθώς και στις νέες ιδέες και απόψεις τους.

Χαριτολογώντας σημείωσε πως όταν παρέδιδε το υπουργείο δεν ανέμενε ότι θα επανερχόταν αλλά οι συνθήκες οδήγησαν τα πράγματα στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

πηγή: Economy Today