Ανάλυση στο 24Η: «Περί κυνηγών ο λόγος και όχι μόνο» Τελικά, ποιος φταίει για την χθεσινή «φασαρία»;

Μεγάλος ντόρος και μεγάλο θέμα έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ώρες για την διαμαρτυρία των κυνηγών και την αποκοπή του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού.

Ταλαιπωρία οδηγών, ατέλειωτες ώρες ουράς, φωνών και υπομονής.

Οι κυνηγοί εκεί. Κάποιοι μάλιστα άναψαν και φουκούδες.

Τελικά, ποιος έχει την ευθύνη;

Η τοποθέτηση της Αστυνομίας: 

Αναφορικά με τη διαμαρτυρία που διοργάνωσαν οι Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23.03.2025, η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Για τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία είχε προηγηθεί συνεννόηση με τους διοργανωτές για τον τρόπο διεξαγωγής αυτής και ως εκ τούτου, έγιναν συγκεκριμένες διευθετήσεις με την Αστυνομία, όπως έγινε και σε παρόμοιες διαμαρτυρίες στο παρελθόν. Μεταξύ αυτών, συμφωνήθηκε όπως υπάρξει ολιγόλεπτη αποκοπή του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και ως εκ τούτου, η Αστυνομία προέβη στις απαραίτητες και αναγκαίες διευθετήσεις και ήταν παρούσα με 125 μέλη της.

Σήμερα και παρά τα συμφωνηθέντα, οι διοργανωτές προχώρησαν στην εν λόγω διαμαρτυρία πέραν του χρόνου που είχαν αναφέρει, προβαίνοντας ταυτόχρονα και σε άλλες απαράδεκτες ενέργειες.

Τονίζεται ότι, η Αστυνομία Κύπρου σέβεται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι ειρηνικώς, την ίδια ώρα όμως, δεν θα επιτρέψει στο μέλλον να παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα σε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες, στις οποίες οι συμμετέχοντες καταπατούν τα συνταγματικά δικαιώματα των υπόλοιπων πολιτών.

Συμπέρασμα/Άποψη:

Πολιτικοί αναλυτές στο 24Η αναφέρουν πως γίνεται «Περί κυνηγών ο λόγος και όχι μόνο. Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν συνταγματικό δικαίωμα να συγκεντρώνονται σε ομάδες και να διαμαρτύρονται. Την ίδια στιγμή πρέπει να σέβονται και το δικαίωμα των άλλων πολιτών όπως το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση.

Η Αστυνομία έχει την ευθύνη να διασφαλίζει μία ισορροπία ανάμεσα στα δύο. Πχ να διαμαρτύρονται παρατασσόμενοι στα παγκετα και όχι διακόπτοντας την κυκλοφορία. Αυτά τα θέματα είναι αρμοδιότητα των υπουργών και όχι του όποιου Προέδρου. Διαφορετικά, ο Πρόεδρος υποβιβάζεται σε μουχτάρη. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και αυτό είναι ευθύνη του ΠτΔ».

 

ΜΧ