Αναβάλλονται οι αγώνες σκοποβολής

SONY DSC

Τελικά, ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που έγινε στην Κύπρο από τις 4 μέχρι τις 13 Μαρτίου, δεν ήταν το μόνο «θύμα» το κορωνοϊού… Αντίθετα ήταν απλά το πρώτο και με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες, που είχαν να κάνουν μόνο με τις μειωμένες συμμετοχές αθλητών και χωρών. Η συνέχεια, με την εξάπλωση της πανδημίας, είχε (και έχει) πολύ μεγαλύτερες συνέπειες στη σκοποβολή και στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια, αφού τόσο η ΣΚΟΚ, όσο και οι Διεθνείς Ομοσπονδίες ISSF και FITASC, αναγκάστηκαν όχι μόνο να αναβάλουν αγώνες, αλλά και να ακυρώσουν!
Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου, ήδη ανέβαλε τη διεξαγωγή τριών πρωταθληματικών αγώνων που επρόκειτο να διεξαχθούν εντός Μαρτίου, ενώ για τη συνέχεια θα παρθούν αποφάσεις ανάλογα με την πορεία της κατάστασης. Ο πρώτος αγώνας που αναβλήθηκε ήταν ο αγώνας κόμπακ για το «Κύπελλο Κερύνειας» που επρόκειτο να διεξαχθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου, ενώ έχουν αναβληθεί και δυο αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για το επόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου. Το «Κύπελλο Πάφου» στα αγωνίσματα σκητ και τραπ και το «Κύπελλο Κερύνειας» στο σταθερό στόχο. Για το πότε θα διεξαχθούν οι αγώνες, θα αποφασίσει το Δ.Σ της ΣΚΟΚ, όταν θα εκλείψουν οι λόγοι της αναβολής τους.
Από πλευράς Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF, ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής στα αγωνίσματα σκητ και τραπ που επρόκειτο να γίνει στο Νέο Δελχί από τις 15 μέχρι τις 26 Μαρτίου έχει μετακινηθεί για τις 5 με 15 Μαΐου, ενώ το προ – ολυμπιακό “Test Even” που θα πραγματοποιείτο στην Ιαπωνία από τις 16 μέχρι τις 26 Απριλίου, έχει ακυρωθεί από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020».
Τέλος, η Διεθνής Ομοσπονδία FITASC, έχει ήδη αναβάλει τρεις αγώνες, εκ των οποίων οι δυο αφορούν διοργανώσεις που θα γίνονταν στο νησί μας. Το διπλό CYPRUS GRAND PRIX όπου ο αγώνας του κόμπακ θα γινόταν στη Λάρνακα στις 25 και 26 Μαρτίου, μετατίθεται για τις 15 – 16 Οκτωβρίου και ο αγώνας του σπόρτιγκ που θα γινόταν στη Λεμεσό στις 28 και 29 Μαρτίου, έχει μετατεθεί για τις 17 – 18 Οκτωβρίου, ενώ οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες σπόρτιγκ της Ιταλίας, από τις 7 με 10 Μαΐου, έχουν μετατεθεί για τις 24 με 27 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες από την Ελλάδα φέρουν τους διοργανωτές του «Hellenic Grand Prix 2020» στο κόμπακ, που είναι προγραμματισμένο για τις 4 με 7 Ιουλίου, να παίρνει αναβολή για τον επόμενο χρόνο, που στην ουσία σημαίνει ακύρωση της φετινής διοργάνωσης.