Αναβάθμιση του στόλου οχημάτων του Δήμου Πάφου με ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες και οχήματα

Δύο ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες και δύο νέα ηλεκτροκίνητα, φιλικά προς το περιβάλλον, οχήματα, παραδόθηκαν σήμερα στον Δήμο Πάφου από την εταιρεία Michalis Georgiou Motospeed  Ltd και  Demetriades Handling Equipment αντίστοιχα , κατόπιν διαδικασίας προσφορών.

Ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις κατά την παραλαβή των οχημάτων ανέφερε πως τα μικρά και ευέλικτα  ηλεκτροκίνητα σκυβαλοφόρα οχήματα που απέκτησε ο δήμος Πάφου θα εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τις ανάγκες του πυκνοκατοικημένου ιστορικού κέντρου της πόλης αλλά και του παραλιακού πεζόδρομου.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι τα νέα σκυβαλοφόρα που θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια είναι και πιο φιλικά για το περιβάλλον.

Οι μοτοσικλέτες θα χρησιμοποιούνται από τη Δημοτική Υπηρεσία, συνεισφέροντας στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των με-τακινήσεων.

Σταδιακά, κατέληξε, ο δήμος Πάφου στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση ενώ προανήγγειλε την αύξηση του στόλου οχημάτων του δήμου και με άλλα παρόμοια οχήματα.

Το κόστος αγοράς των δύο αυτών οχημάτων ανήλθε σε €45.220 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. και των δύο μοτοσικλετών ανήλθε σε €7.800 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. και εντάσσεται στο Σχέδιο Προώθησης Ηλεκτροκίνησης στην Κύπρο.