Ανεργία η νέα μάστιγα της εποχής!

Η ανεργία είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των κυπρίων. Δυστυχώς όμως η κατάσταση κάθε μήνα χειροτερεύει αφού όπως διαφαίνεται τα ποσοστά ανεργίας στην Κύπρο αυξάνονται με σταθερό ρυθμό. 

 Με αποτέλεσμα λοιπόν πολύ να μένουν χωρίς δουλεία και να βρίσκονται σε απόγνωση και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι  μέχρι στιγμής να καταφθάνουν τις  σαράντα χιλιάδες. 

Αξίζει λοιπόν  να αναφέρουμε πως πολλοί κύπριοι έχουν την αντίληψη ότι η οικονομία της Κύπρου αλλά και οι θέσεις εργασίας λιγοστεύουν, όλο και πιο πολύ εξαιτίας των αλλοδαπών. Δεν είναι λίγοι  κύπριοι που  επιρρίπτουν ευθύνες στους αλλοδαπούς, είναι όμως όντος έτσι τα πράγματα;

Δεν ευθύνονται οι αλλοδαποί αν η οικονομία αυτού του τόπου δεν πάει καλά, αν οι εργοδότες δεν έχουν κέρδος και δεν μπορούν να κρατήσουν όλο το προσωπικό. Σαφώς σε κάποια επαγγέλματα μειώνεται ακόμη περισσότερο η εργασία λόγω του ότι υπάρχουν παράνομοι οι οποίοι εργάζονται με εξευτελιστικά πόσα και σε κάποιες περιπτώσεις ο κόσμος αλλά και οι εργοδότες τους προτιμούν. Γι αυτό όμως ευθύνονται και  οι κύπριοι. Αν σταματήσουν οι κύπριοι να εργοδότου παρανόμους ή σταματήσουν να προτιμούν τα πολύ φθηνά εργατικά χέρια, τα όποια και πολλές φόρες δεν προσφέρουν το επιθυμητό  αποτέλεσμα. 

Τότε στις χειρονακτικές δουλειές θα επικρατεί μια πολύ καλύτερη κατάσταση. Γι αυτό λοιπόν πριν κρίνουμε και πριν τοποθετηθούμε ας σκεφτούμε καλύτερα τι συμβαίνει και πως λειτουργούμε. Ευθύνη λοιπόν δεν έχουν μόνο οι αλλοδαποί για την ανεργία άλλα και πολύ Κύπριοι οι οποίοι  εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις.

Σας ευχαριστώ… Βαρβάρα Κυριάκου!