Ανοίγει η πύλη εμβολιασμού για άτομα ηλικίας άνω των 80

Για τα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών διατίθενται από σήμερα 6 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί 10,058 ραντεβού για εμβολιασμό στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού για την COVID-19.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, ενόψει της παραλαβής της 1ης παρτίδας από το εμβόλιο της AstraZeneca, αρχίζει μαζικότερος εμβολιασμός με τη διάθεση 10,058 ραντεβού από σήμερα για τα άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω.

Μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, τα ενδιαφερόμενα άτομα θα μπορούν να διευθετήσουν ραντεβού για την περίοδο από τις 8 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες της Επαρχίες. Επιπρόσθετα, αρχίζει από την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, η λειτουργία Εμβολιαστικού Κέντρου στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στην Λευκωσία (αίθουσες 51 και 61, Ανατολική Είσοδος). Την Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου τίθεται σε λειτουργία το Εμβολιαστικό Κέντρο στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στην Λεμεσό.

Σημειώνει ότι σύμφωνα με τις ποσότητες των εμβολίων που αναμένεται να παραληφθούν εντός Φεβρουαρίου, στόχος είναι να εμβολιαστούν με την 1η δόση τα άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών, καθώς και οι επαγγελματίες υγείας.

Παράλληλα, κατόπιν εισήγησης της ad hoc επιτροπής που έχει συσταθεί για τον καθορισμό της ιεράρχησης των ευάλωτων ομάδων, αρχίζει σταδιακά και ο εμβολιασμός ατόμων που εμπίπτουν σε συγκεκριμένες ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσηση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ