Άνοιγμα στους τουρίστες των βαλκανικών χωρών επιχειρεί το ψευδοκράτος

Η έκθεση θα ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Βαλκανίων

Το ψευδοκράτος συμμετέχει στην 1η Βαλκανική Έκθεση Ανταλλαγής Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης (IBTB Istanbul), η οποία πραγματοποιείται μεταξύ 20 και 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων προώθησης και μάρκετινγκ του ξένου τουρισμού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει πως η έκθεση, στην οποία συμμετείχε ο «υπουργός τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου ξεκίνησε χθες στο Διεθνές Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Λουτφί Κιρντάρ. Η τριήμερη έκθεση θα είναι ανοιχτή σε επαγγελματίες του τουρισμού και επισκέπτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου», η έκθεση θα ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Βαλκανίων, επιτρέποντας παράλληλα στους επαγγελματίες του τουρισμού από όλες τις γειτονικές χώρες της περιοχής να συναντηθούν σε έναν ενιαίο χώρο.

Μιλώντας στην έκθεση, ο κ. Ατάογλου ανέφερε ότι υπάρχει πληθυσμός 60 εκατομμυρίων στις βαλκανικές χώρες, αυτή η έκθεση είναι σημαντική για να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο από αυτόν τον πληθυσμό και αναμένουν μια ισχυρή τουριστική έλξη από αυτήν την αγορά με τις προωθητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιήσουν από εδώ και στο εξής.

Όπως υποστήριξε, οι ευρωπαίοι τουρίστες είναι αυτοί που επισκέπτονται τα κατεχόμενα περισσότερο, μετά τους τουρίστες από την Τουρκία. Πρόσθεσε ότι έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητες προώθησης και μάρκετινγκ για να φτάσουν σε μεγαλύτερους αριθμούς από τις βαλκανικές χώρες.

Αναφέροντας ότι οι Τουρκικές Αερογραμμές θα συμβάλουν σημαντικά στις προωθητικές ενέργειες και τη νέα περίοδο, όπως και στο παρελθόν, ο Φικρί Ατάογλου είπε ότι στόχος είναι να φιλοξενήσουν στο εγγύς μέλλον στα κατεχόμενα τουριστικούς παράγοντες από τις βαλκανικές χώρες, όπου πετάει η Turkish Airlines και να τους παρουσιάσουν την «βόρεια Κύπρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ