Αντάλλαξαν απόψεις για ευθύνες τραπεζιτών

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση για τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου για την διεξαγωγή της έρευνας.

Συμπλήρωσε ότι όταν υπάρχει κάτι, θα ανακοινωθεί, ώστε να γνωρίζει η κοινή γνώμη με ποιόν τρόπο θα αποδοθούν ευθύνες, τόσο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα δημόσια οικονομικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την έρευνα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε στις δικές του δηλώσεις ότι «αν όλοι δείξουμε αυτοπειθαρχία, βοηθούμε τον τόπο μας σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες και μέρες που διέρχεται».

Παράλληλα είπε ότι δεν παραγράφεται οποιαδήποτε ευθύνη, είναι όμως συνετό και εθνικά υπεύθυνο να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι από όλους. Κατέληξε, λέγοντας ότι κανείς δεν διαφωνεί πως πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε από την πλευρά του ότι θέση των Οικολόγων προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι ότι η έρευνα πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο, καθώς όπως ανέφερε, το κόμμα του δεν αναγνωρίζει τα επιχειρήματα που προβάλλονται για την αναβολή της έρευνας από την Κεντρική Τράπεζα.

Η θέση των Οικολόγων, συνέχισε, είναι ότι αυτή η έρευνα θα πρέπει να γίνει και από τη Βουλή σε πολιτικό επίπεδο.

Είπε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής, ακούστηκε ότι υπάρχουν σοβαροί επενδυτές για τη Λαϊκή Τράπεζα, οι οποίοι έχουν επιφυλάξεις να επενδύσουν και να εμπλακούν στην ανακεφαλαιοποίησή της, γιατί δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία εξυγίανση της Λαϊκής.

Είναι φυσικό, συμπλήρωσε, ένα σοβαρός επενδυτής να σκεφθεί δύο και τρεις φορές να μπει σε μια τράπεζα, της οποία οι ιθύνοντες της είναι αυτοί που έφεραν την τράπεζα σε αυτά τα χάλια.

Κατέληξε, λέγοντας ότι άποψη των Οικολόγων είναι ότι η έρευνα για τα κακώς έχοντα στο τραπεζικό σύστημα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2012.