“ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2024”: Με τα Κρασιά από Κυπριακές Ποικιλίες της Cyprus Wine Consortium

Για μια ακόμη χρονιά, οι ξεχωριστοί οίνοι της «WineCore» έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς η ετήσια έκθεση κρασιών «Αντάμωμα 2024» πλησιάζει.

Η έκθεση «Αντάμωμα 2024», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου, από τις 14:00 έως τις 22:00, στο ξενοδοχείου Ajax στη Λεμεσό, αποτελεί μια εκδήλωση ορόσημο για την εξερεύνηση του κυπριακού αμπελώνα και του κυπριακού κρασιού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ίδιους τους παραγωγούς, να αλληλεπιδράσουν μαζί τους και να εμβαθύνουν στις διαδικασίες παραγωγής και το ιστορικό υπόβαθρο κάθε φιάλης κρασιού.

Η WineCore αντιπροσωπεύει 14 παραγωγούς του αμπελώνα της Κύπρου που αναδεικνύουν την αμπελουργική κληρονομιά του νησιού, παρουσιάζοντας εξαιρετικά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες άμπελου. Η πλούσια παρακαταθήκη αυτόριζων αμπελώνων της Κύπρου, με μια διάρκεια ύπαρξης μέχρι και 6000 έτη, αντιπροσωπεύει τη μεσογειακή κληρονομιά που διατηρείται από τους αμπελουργούς και τους παραγωγούς, διασφαλίζοντας την ακμάζουσα συνέχεια της για τις μελλοντικές γενιές.

Η έκθεση «Αντάμωμα» αποτελεί ευκαιρία για τους επαγγελματίες της αγοράς και τους φίλους του κρασιού να γνωρίσουν σε βάθος τον αμπελώνα της Κύπρου και να απολαύσουν την ποικιλομορφία των κρασιών του.

Οι παραγωγοί μέλη της WineCore, εστιάζοντας στην κυπριακή βιοποικιλότητα, φέρνουν στο παγκόσμιο προσκήνιο μονοποικιλιακά αλλά και πολυποικιλιακά κρασιά από κυπριακές ποικιλίες, όπως το Ξυνιστέρι, η Βασίλισσα, η Πρωμάρα, η Μοροκανελα, το Μαραθεύτικο, το Γιαννούδι και το Μάυρο.

Η δέσμευσή της WineCore, καθοδηγείται από τον σεβασμό, την τεχνογνωσία και την επιθυμία να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία για τη μοναδική κληρονομιά της Κύπρου σε έναν οινικό κόσμο όπου η παράδοση και η καινοτομία συνυπάρχουν αρμονικά.

Πληροφορίες Εισόδου

Το κόστος εισόδου στην έκθεση ανέρχεται στα 10€.

Εισιτήρια θα διατίθενται στην είσοδο της έκθεσης ή ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Sold out Tickets.

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ηλία Μακρίδη στο +357 94006282 ή στο e-mail: [email protected]

Πληροφοριές Εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης: Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Τοποθεσία: Ajax Hotel, Γεωργίου Νεοφύτου 23, Μέσα Γειτονιά, 4006 Λεμεσός

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο,Cyprus Wine Consortium καθώς και τα ακόλουθα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της WineCore. Facebook, Instagram, LinkedIn

Το hashtag (#) της εκδήλωσης είναι #andamoma2024.