Απαγορευτικό 40 ημερών στον… Α. Σαμαρά

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Μαξίμου καθώς οι θεράποντες ιατροί απαγόρευσαν δια ροπάλου, όπως λέει η φράση, στον πρωθυπουργό να ταξιδέψει για 40 ημέρες.

Ο λόγος είναι φυσικά η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο κ. Σαμαράς και τώρα αναζητείται τρόπος να γίνουν τα αναγκαία χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο πρωθυπουργός και δίχως να δημιουργηθούν κίνδυνοι για το δεξί του μάτι.

Σύμφωνα  με “Το Βήμα” και όπως έχει γίνει ουσιαστικά γνωστό ήδη άλλωστε, της ελληνικής αντιπροσωπείας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.

Η Σύνοδος προγραμματίζεται να γίνει στα μέσα Ιουλίου, πιθανότατα στις εννέα του επόμενου μήνα.

“Η επαναδιαπραγμάτευση δεν τελειώνει τον Ιούλιο, αλλά τότε αρχίζει επί της ουσίας…Ο Σαμαράς έχει να δώσει πολλές μάχες ακόμα, μέχρι να πετύχει την αλλαγή όρων του μνημονίου…Ο αγώνας θα είναι διαρκής”, λένε συνομιλητές του.

Η έκτακτη Σύνοδος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας, διότι αφενός θα βρεθεί στο επίκεντρο, αφετέρου θα συζητηθούν πολλά από τα όσα ζητάει η Ελλάδα, με βασικό αίτημα την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής κατά δυο έτη.

Έτσι, μια και το πρόβλημα στον οφθαλμό του κ. Σαμαρά δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει, ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει, ενόψει και της επικείμενης τακτικής Συνόδου Κορυφής, κύκλο τηλεφωνικών επαφών με πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών, για να υποστηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας.

Συνομιλίες με Μέρκελ, Μόντι και Ολάντ

Την Τρίτη είχε συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και σήμερα Τετάρτη με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι και τον Ολάντ.

Όπως και να χει πάντως, π περιπέτεια του κ. Σαμαρά ανατρέπει αρκετά τον αρχικό σχεδιασμό του ιδίου για καθημερινό αυστηρό έλεγχο των πεπραγμένων των υπουργών, αφού οι επαφές του είναι περιορισμένες, με βάσει και τις οδηγίες των ιατρών του, ενώ και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τοποθετούνται για την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα, το κενό καλύπτουν αυτές τις πρώτες ημέρες ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου κ. Π. Μπαλτάκος, και σε δεύτερο χρόνο ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά, ο κ. Κ. Μπούρας, οι οποίοι σε συνεννόηση και ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση και να μπουν σωστές βάσεις για τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.