Απαγόρευσαν την τουαλέτα στους οδηγούς βυτιοφόρων!

Της Αλεξίας Καφετζή

Στάση εργασίας και καταγγελία για απαράδεκτη στάση εταιρειών πετρελαιοειδών στο Βασιλικό

Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας καταλογίζουν σε εταιρείες πετρελαιοειδών οδηγοί βυτιοφόρων, οι οποίοι κατήλθαν χθες σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.

Περίπου 20 οδηγοί, υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών που διανέμουν καύσιμα από το νέο Τερματικό της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια στο Βασιλικό, ανέβασαν χθες χειρόφρενα, με τις συντεχνίες να προβαίνουν σε σοβαρές καταγγελίες για τη στάση της ΕΛΠΕ, αλλά και των πέντε εργοδοτών απέναντι στους οδηγούς.

Με κοινή ανακοίνωση, οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ κατήγγειλαν ότι στους εργαζομένους των εταιρειών CYPOIL TRADING LTD, GO NOW, MICHAELAS, STAROIL και MELETHS δεν επιτρέπεται καν να κατέβουν στο Τερματικό για τις βασικές τους ανάγκες, καθώς και για να έχουν ένα αξιοπρεπές διάλειμμα μεταξύ των δρομολογίων για να φάνε και να συνεχίσουν την εργασία τους.

Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να σταθμεύουν τα βυτιοφόρα τους στη στροφή έξω από το Τερματικό με φόβο καθημερινά να προσκρούσει είτε φορτηγό, είτε άλλο βυτιοφόρο, είτε ιδιωτικό όχημα στα δικά τους. Συντεχνιακός παράγοντας δήλωσε στη «Χ» ότι δεν επιτρέπεται στους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν καν τις τουαλέτες στα γραφεία του Τερματικού και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες στους χώρους των φρουρών ασφαλείας.

Επίσης, κατήγγειλε ότι οι οδηγοί αναγκάζονται να τρώνε μέσα στα φορτηγά, αφού δεν τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν χώρους της εταιρείας για το γεύμα τους. «Στο παλιό Τερματικό της Λάρνακας που ήταν μια εγκατάσταση της δεκαετίας του ’70 οι οδηγοί είχαν όλες τις ανέσεις και εργάζονταν με αξιοπρέπεια.

Στο καινούργιο Τερματικό δεν τους επιτρέπεται καν να πάνε τουαλέτα», ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος συνδικαλιστικής οργάνωσης. Οι δύο συντεχνίες κάλεσαν το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και τον ίδιο τον Υπ.Εργασίας όπως παρέμβουν.