Απαγορευτικές πινακίδες για την απόρριψη παντός είδους αποβλήτων στους ανοικτούς χώρους της Πάφου

Στην τοποθέτηση πινακίδων στους ανοικτούς χώρους της πόλης, με τις οποίες ενημερώνονται οι πολίτες ότι απαγορεύεται η απόρριψη παντός είδους αποβλήτων, κλαδεμάτων και άλλων, προχώρησε ο Δήμος Πάφου στο πλαίσιο της εκστρατείας που διενεργεί για μια καθαρή και ευπρεπή πόλη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή προειδοποιεί τους παραβάτες με την επιβολή αυστηρών εξώδικων προστίμων ύψους μέχρι 4.000 ευρώ, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Παρότι στόχος δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο Δήμος Πάφου εκφράζει για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητά του να διατηρήσει την πόλη ευπρεπή και καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιούν το Πράσινο Σημείο που δημιούργησε στη συνοικία Μουττάλου για τη δωρεάν τοποθέτηση άχρηστων υλικών.

Επισημαίνει δε, πως το Πράσινο Σημείο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα, καθώς και το Σάββατο από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι και δέχεται υλικά, όπως αλουμίνιο, άχρηστα αντικείμενα, γυαλί, έπιπλα, θερμόμετρα, λαμπτήρες, μεταλλικά αντικείμενα, μπαταρίες, και ξύλο.

Επίσης, παιγνίδια, ογκώδη πλαστικά, πλαστικά αντικείμενα, πράσινα-κλαδέματα, στρώματα, υλικά καθαρισμού, υφάσματα, φάρμακα, χαλιά, χαρτί, χαρτόνια, χρώματα και D.I.Y., καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ