Απίστευτο θέαμα: Ο «θεός Ποσειδώνας» αναδύεται από τα κύματα

Ο θεός των θαλασσών εμφανίστηκε… απρόσμενα στις ακτές της Βρετάνης, μετά την επέλαση της καταιγίδας «Ιουστίνη» που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις δυτικές ακτές της Ευρώπης.

Ένας φωτογράφος είχε την τύχη να βρίσκεται την σωστή ώρα, στο σωστό σημείο, υποστηρίζοντας ότι η εικόνα που αντίκρισε και απαθανάτισε με τον φακό του, αναδεικνύει το μεγαλείο της θάλασσας.

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τραβήχτηκαν καθώς τα κύματα κτυπούσαν τις γαλλικές ακτές.

Ο Γάλλος φωτογράφος Ματιέ Ριβρίν αρχικά σοκαρίστηκε όταν είδε το «πρόσωπο του Ποσειδώνα» και ένα στέμμα στην κορυφή του τεράστιου κύματος.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο φωτογράφος πήρε την μηχανή του κι άρχισε να φωτογραφίζει τα κύματα που απεικόνιζαν την μορφή του γιου του Τιτάνα Κρόνου και της γυναίκας του Ρέας.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Λεσονίλ της Βρετάνης. Ο 31χρονος φωτογράφος δήλωσε ότι έπαθε σοκ όταν είδε να υψώνεται από τα κύματα ο θεός των θαλασσών στην αρχαία μυθολογία. «Όταν έβγαζα τις φωτογραφίες, τα πιο δυνατά κύματα από την καταιγίδα (Ιουστίνη) έπλητταν τις γαλλικές ακτές», δήλωσε. «Τα κύματα είχαν ύψος 10 μέτρων ενώ υπήρξαν φορές που έφτασαν τα 50 μέτρα. Είδα την απίστευτη εικόνα του Ποσειδώνα με το στέμμα του, να υψώνεται από τα κύματα», υποστηρίζει ο Γάλλος φωτογράφος.

Με την δουλειά του, όπως είπε, «Επιδιώκει να αναδείξει όλη την ομορφιά, την κομψότητα και τη ζωή που μπορεί να μας προσφέρει ένα κύμα».

Πηγή: protothema