Από θαύμα επέζησε 16χρονος (vid)!


 

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ο 16χρονος Yasser Lopez, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι από ψαροντούφεκο κατά λάθος.

Νεαρός τραυματίας από ψαροτούφεκο από amnesiac_chris

 

Ο 16χρονος Yasser Lopez είχε πάει για ψάρεμα με έναν φίλο του στη Νότια Φλόριντα. Καθώς προετοίμαζαν τα ψαροτούφεκά τους, από απροσεξία εκτοξεύτηκε το καμάκι το οποίο διαπέρασε το κρανίο του έφηβου, όπως φαίνεται και στις ιδιαίτερα σκληρές φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο παραπάνω βίντεο.

Το καμάκι καρφώθηκε ακριβώς πάνω από το δεξί μάτι του Lopez, και βγήκε από το πίσω μέρος του κρανίου του.

Αμέσως διεκομίσθη σε νοσοκομείο του Μαϊάμι όπου επί τρεις ώρες υποβαλλόταν σε επέμβαση ώστε να αφαιρεθεί το καμάκι από τον εγκέφαλό του.

Η ιατρική ομάδα που τον συνόδευσε από το σημείο του ατυχήματος μέχρι και το νοσοκομείο ανέφερε ότι όταν παρέλαβαν τον Lopez είχε τις αισθήσεις του και μιλούσε μαζί τους, όπως αναφέρει και το δίκτυο Sky News.

Οι χειρουργοί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ο νεαρός δεν είχε υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά σε κέντρο του εγκεφάλου του και θα μπορούσε να επιβιώσει της επέμβασης.

Όπως όντως διαπιστώθηκε, κανένα ζωτικό νεύρο δεν είχε τραυματιστεί από το καμάκι, κάτι που σημαίνει ότι ο νεαρός είχε τύχη βουνό.

Ο Anders Cohen, νευροχειρουργός του νοσοκομείου όπου διακομίσθηκε ο νεαρός, δήλωσε: “Είναι τρελό περιστατικό, αλλά όχι τόσο σπάνιο όσο φαντάζεστε. Άνθρωποι έρχονται στο νοσοκομείο με διάφορα αντικείμενα καρφωμένα στο κεφάλι τους. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για τεράστια τύχη.

Για καλό του νεαρού, το καμάκι καρφώθηκε στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου και όχι στην αριστερή, κάτι που θα σήμαινε πως η επιβίωση του θα ήταν πολύ πιο δύσκολη, καθώς εκεί εντοπίζονται περισσότερα ζωτικά νεύρα”. Μάλιστα, ο ίδιος παρατήρησε ότι ο νεαρός δεν έχασε πολύ αίμα από τον τραυματισμό του.

Μετά την επέμβαση μπορούσε να επικοινωνεί με το περιβάλλον και να δημιουργεί σύντομες προτάσεις, ενώ διαπιστώθηκε μερική αμνησία που ωστόσο σύμφωνα με τους γιατρούς θα αντιμετωπιστεί σύντομα στο άμεσο μέλλον.

Περισσότερες ειδήσεις στο News247.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.