Από τον Αγρό στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σαράντα  μέλη, εθελοντές και φίλοι του Φιλοδασικού Συνδέσμου Αγρού, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ευρωπαικο Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Η εκπαιδευτική επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 περιελάμβανε μια γενική εισαγωγή από λειτουργό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφορικά με τον ρόλο και τις εργασίες του Σώματος, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Ημικύκλιο, όπου πραγματοποιέιται η ολομέλεια του Κοινοβουλίου καθώς επίσης και αίθουσες όπου συνεδριάζουν οι διάφορες επιτροπές των Ευρωβουλευτών. Η επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας, το Ημικύκλιο, ήταν ένας θαυμάσιος τρόπος για να γευτούν οι νέοι τη συναρπαστική ατμόσφαιρα του μεγαλύτερου διεθνικού κοινοβουλίου στον κόσμο και να μάθουν ποιες είναι οι εξουσίες και ο ρόλος του.  Το Ημικύκλιο αποτελεί την πάλλουσα καρδιά της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας. Στη διάρκεια συνόδων Ολομέλειας εκεί συγκεντρώνονται τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές συζητήσεις. Εκεί γίνονται επίσης ιστορικές ψηφοφορίες που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επισκέψη πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική γλώσσα, ως μια από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και είχε σκοπό στην εμβάθυνση της γνώσης σχετικά με τα Ευρωπαικά θεσμικά όργανα, τα κέντρα λήψεως αποφάσεων και την ενημέρωση των νέων σχετικά με την δομή, την λειτουργία, τις αρμοδιότητες και τις δράσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Ακολούθως τα μέλη του Φιλοδασικού Συνδέσμου Αγρού εξερέυνησαν τον κόσμο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Παρλαμεντάριουμ, το μεγαλύτερο κέντρο επισκεπτών κοινοβουλίου σε όλη την Ευρώπη. Οι νέοι ξεναγήθηκαν στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και γνώρισαν  τον δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τι κάνουν οι βουλευτές του για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις.

Η διαδραστική εμπειρία του Пαρλαμεντάριουμ πρόσφερε στους νέους πρακτικές πληροφορίες για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις πολιτικές του ομάδες και το έργο των βουλευτών του. Με τη δυναμική και διαδραστική προσέγγισή του, το Пαρλαμεντάριουμ έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να γνωρίσουν το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τις ζωές των πολιτών.

Η ενημερωτική επίσκεψη χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο επιθυμώντας να προσφέρει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κοινοβούλιο και να γνωρίσει από κοντά τις δραστηριότητές του, στηρίζει οργανωμένες ομάδες επισκεπτών στους χώρους του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.

Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού