Αποχώρησε το πρωί από την περιοχή του εργοταξίου ο εκσκαφέας στην Κάτω Μονή

Αποχώρησε το πρωί από την περιοχή του εργοταξίου, για την κατασκευή εργοστασίου ασφαλτικού σκυροδέματος, στην Κάτω Μονή, ο εκσκαφέας, η παρουσία του οποίου είχε προκαλέσει επεισόδια και κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, αναφέρει το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Χθες, οι κάτοικοι της περιοχής ανακοίνωσαν αναστολή των αποφασισθέντων δυναμικών μέτρων, μετά τη διευθέτηση συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στις 25 Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη όσον αφορά το αίτημα τους για αναστολή των εργασιών στον χώρο όπου αποφασίστηκε να εγκατασταθεί το εργοστάσιο ασφαλτικού στο Μιτσερό, ο Κοινοτάρχης της Αγροκήπιας, Σωτήρης Κυριάκου, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι υπάρχει εξέλιξη.

Όπως ανέφερε, ενημερώθηκαν από το Προεδρικό πως έχει καθοριστεί συνάντηση για τις 25 Αυγούστου, στις 11 το πρωί.

«Έγινε αποδεκτό το αίτημα μας για αναστολή των εργασιών, μετά από παράκληση του Προέδρου προς την εταιρεία για να ανασταλούν οι εργασίες τους μέχρι τη συνάντηση στο Προεδρικό. Οπότε με την αποχώρηση του μηχανήματος, από το χώρο, θα αποχωρήσουμε και εμείς», πρόσθεσε.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από πηγή στο Προεδρικό, επιβεβαιώνεται ότι έγινε συνεννόηση με την εταιρεία να μην προχωρήσουν σε εργασίες μέχρι τις 25 του μήνα.

Οι ίδιες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι έχει οριστεί η συνάντηση για τις 25 Αυγούστου.

πηγή: SIGMALIVE