Απογοήτευση Κολοκασίδη για απόφαση δικαστηρίου για κρατικές χορηγίες υποψηφίων

Απογοήτευση για το γεγονός ότι το Διοικητικό Δικαστήριο, χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία, δεν έκανε δεκτή για προδικαστικούς λόγους την προσφυγή του Γιώργου Κολοκασίδη σχετικά με το θέμα της κρατικής χορηγίας υποψηφίων Προέδρων, εκφράζει το επιτελείο του υποψηφίου.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι το Διοικητικό Δικαστήριο, χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία, δεν έκανε δεκτή για προδικαστικούς λόγους την προσφυγή του κ. Κολοκασίδη σχετικά με το θέμα της κρατικής χορηγίας υποψηφίων Προέδρων.

Ασχέτως των προδικαστικών λόγων που οδήγησαν στην πιο πάνω απόφαση, θέση μας παραμένει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κομματοκρατίας. Αδικεί κατάφωρα τους ανεξάρτητους υποψηφίους και στρεβλώνει τη δημοκρατία.

Βασικός λόγος που δεν έγινε δεκτή η προσφυγή είναι επειδή, ο κ. Κολοκασίδης θεωρήθηκε ότι δεν ήταν επισήμως υποψήφιος Πρόεδρος κατά τον επίδικο χρόνο, καθότι ο νόμος προβλέπει την  υποβολή των υποψηφιοτήτων στις 5 Ιανουαρίου 2023, ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Το οξύμωρο είναι ότι, στην ίδια νομοθεσία, για σκοπούς ελέγχου των εσόδων και εξόδων των υποψηφίων, ως επίσημη προεκλογική περίοδος θεωρούνται οι έξι μήνες πριν από τις εκλογές!

Από τη μια έχουμε τα κόμματα που με το κόλπο της αύξησης της κρατικής χορηγίας χρηματοδοτούν τους δικούς τους υποψήφιους και από την άλλη, έχουμε ένα διάτρητο σύστημα ελέγχου των πηγών χρηματοδότησης των υποψηφίων το οποίο προστατεύει την κομματοκρατία και την κλεπτοκρατία.

Ο κ. Κολοκασίδης ως πραγματικά ανεξάρτητος και ως ανθυποψήφιος των κομματικών υποψηφίων αλλά και ως πολίτης αυτού του τόπου, θα επιμείνει στην ισότιμη μεταχείριση ανεξάρτητων και κομματικών υποψηφίων και στην απαίτηση να αποκαλύψουν ποιοι χρηματοδοτούν τις πολυδάπανες προεκλογικές τους εκστρατείες. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της διαφάνειας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

πηγή: OMEGALIVE