Αποκλεισμό από τα γήπεδα σε 34χρονο για επεισόδια

Ποινή αποκλεισμού από αθλητικούς χώρους σε 34χρονο για υπόθεση βίας στα γήπεδα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα σε άντρα ηλικίας 34 ετών, ποινή αποκλεισμού από αθλητικούς χώρους, αφού κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της συμμετοχής σε οχλαγωγία, σχετικά με τα επεισόδια στο στάδιο ΑΕΚ Αρένα, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΑΕΚ και Νέας Σαλαμίνας που διεξήχθη στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «η υπόθεση οχλαγωγίας καταχωρήθηκε για εκδίκαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας».

Το Δικαστήριο, προστίθεται, «έκρινε ένοχο τον 34χρονο για συμμετοχή στην οχλαγωγία μετά από δική του παραδοχή και ύστερα από την εξέταση των στοιχείων που εξασφαλίστηκαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Λάρνακας και παρουσιάστηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή στο Δικαστήριο».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στον 34χρονο επιβλήθηκε από το Δικαστήριο, ποινή απαγόρευσης εισόδου του σε αθλητικούς χώρους, για περίοδο επτά μηνών, με ισχύ από τις 17 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία επιβλήθηκε η ποινή. Κατά την περίοδο αποκλεισμού του από τους αθλητικούς, το Δικαστήριο έδωσε οδηγίες όπως ο 34χρονος παρουσιάζεται και παραμένει σε Αστυνομικό Σταθμό, 30 λεπτά πριν την έναρξη, μέχρι και 30 λεπτά μετά τη λήξη, των αγώνων της ομάδας του.

Ακόμα το Δικαστήριο επέβαλε στον 34χρονο χρηματικό πρόστιμο ύψους 700 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης οχλαγωγίας συνεχίζεται, με κατηγορούμενους άλλα δύο πρόσωπα.

πηγή: Offsite