ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βροχές, αστραπές, υγρασία και μετά καλοκαιρία- «Θα αργήσουμε για Χειμώνα», τι δήλωσε στο 24Η ο Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Τάσος Ιεροδιακόνου

Έρχεται ένα διήμερο βροχών και καταιγίδων, μπόλικης υγρασίας και μετά πάλι καλοκαίρι

Τι μας ανέφερε αποκλειστικά στο 24H, ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος του Weatherforcast Τάσος Ιεροδιακόνου για τον καιρό στην Κύπρο.

Πότε θα μπούμε σε χειμερινό σκηνικό και πως θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος κ. Τάσος Ιεορδιακόνου, σε δηλώσεις του στο 24H, ανέφερε ότι από αύριο Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει χειμώνα, αλλά όχι για πολύ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι βροχές του Σεπτέμβρη ειναι βροχές αστάθειας του καιρού και αύριο και μεθαύριο θα υπάρξουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά και στο εσωτερικό.

Δεν αποκλείεται μάλιστα και ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση, σύμφωνα πάντα με τα δεοδμένα και τη γενική εικόνα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει την Τρίτη στους 34-35 βαθμούς στο εσωτερικό και την Τετάρτη γύρω στους 33-34 με την υγρασία να ανεβαίνει.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Από την Πέμπτη εως και το Σάββατο επιστρέφουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες γύρω στους 37-38 βαθμούς.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Ιεροδιακόνου, ο Οκτώβριος δεν θα είναι ψυχρός μήνας, σύμφωνα πάντα με τη δεδομένη στιγμή. Ο Οκτώβριος θα κινηθεί σε κανονικές και λίγο πιο πάνω θερμοκρασίες, ενώ από θέμα βροχών αναμένονται το διάστημα μεταξύ 5-11 του μηνός. «Ας ελπίσουμε να είναι τα πρωτοβρόχια», μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΧΕΙΜΩΝΑ

Σύμφωνα πάντα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο, τα πραγματικά κρύα στην Κύπρο, θα αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2024. Οι περισσότερες βροχές θα σημειωθούν, από τα μέσα Νοεμβρίου 2023 μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2023, όπου εκεί θα δούμε καλή ποσότητα βροχής.