Απόπειρα δολοφονίας στην Ανθούπολη: Ποιες υποθέσεις ερευνά η αστυνομία για το «Δημητρούι»

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ο 34χρονος Δημήτρης Ανδρονίκου άλλως «Δημητρούι», μετά την απόπειρα φόνου εναντίον του που διαπράχθηκε χθες στην Ανθούπολη.

Ο 34χρονος δέχθηκε συνολικά τρεις πυροβολισμούς και μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση βρίσκεται σε καταστολή, δίδοντας μάχη για τη ζωή του.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για διαλεύκανση του εγκλήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και έχουν ανοιχθεί πρόσφατες υποθέσεις για τις οποίες είτε ο 34χρονος κλήθηκε για κατάθεση, είτε γιατί σχετίζονταν φιλικά του πρόσωπα.

Όπως γράψαμε και χθες, το «Δημητρούι» πριν την απόπειρα φόνου εναντίον του, είχε μεταβεί στον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας για να επισκεφθεί δυο φίλους του που κρατούνται ως ύποπτοι για τον εμπρησμό δυο πρακτορείων στοιχημάτων που διαπράχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Λευκωσία και ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

Επίσης ερευνάται κατά πόσο σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με την πρόσφατη έκρηξη βόμβας σε νυχτερινό κέντρο στην Αγία Νάπα.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λευκωσίας απέφεραν σημαντικά τεκμήρια και στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι τρεις κάλυκες 9 χιλιοστών που εντοπίστηκαν στη σκηνή. Επίσης, έχει παραληφθεί βίντεο από κοντινή περιοχή που δείχνει τους δύο δράστες να απομακρύνονται, ωστόσο, τα κράνη που φέρουν καλύπτουν το πρόσωπό τους και έτσι η αναγνώρισή τους είναι δύσκολη.

Υπάρχει, όμως, φωτογραφία της μοτοσικλέτας–σκούτερ που οδηγούσαν και η Αστυνομία στρέφεται και προς τους εισαγωγείς τέτοιων μοντέλων για πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι οι αρχές διερευνούν και την σχέση που είχε το θύμα της απόπειρας με τον δολοφονηθέντα Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Παρενθετικά αναφέρεται, ότι τρεις αυτόπτες μάρτυρες είδαν ή είχαν φτάσει πρώτοι στη σκηνή της απόπειρας χωρίς όμως να δώσουν λεπτομέρειες για τους δράστες, λόγω του κράνους που κάλυπτε τα πρόσωπά τους.

πηγή: Philenews

Δείτε επίσης: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 24Η/ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ: ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ ο 34χρονος, ψάχνουν παλιές υποθέσεις, εξονυχιστικές έρευνες από την ανακριτική ομάδα