Απορρίφθηκε η αναπομπή του Προέδρου για τις εκποιήσεις από τη Βουλή

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η αναπομπή του νόμου για το πάγωμα των εκποιήσεων μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2023. Συνεπώς, με βάση και την απόφαση αυτή, το μέλλον της νομοθεσίας βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα κληθεί να υπογράψει τον νόμο ή να προχωρήσει σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η Ολομέλεια της Βουλής με 15 ψήφους υπέρ και 32 απέρριψε την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο γγ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι αποφασίσθηκε στη σύσκεψη αρχηγών να μην προχωρήσουν σε ομιλίες τα μέλη των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Είχε προηγηθεί ομιλία του βουλευτή του ΕΛΑΜ Λίνου Παπαγιάννη, ο οποίος μιλώντας ενώπιον του σώματος, έφερε κάποια παραδείγματα δανειοληπτών όπου οι εταιρείες διαχείρισης ΜΕΔ απαιτούν από αυτούς πολλαπλάσια ποσά από ότι ήταν τα δάνεια τους.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης ανέφερε επίσης ότι οι αλλεπάλληλες αποφάσεις του Κοινοβουλίου δεν είναι η λύση του προβλήματος, καθώς εξυπηρετούνται οι κακοπληρωτές.

πηγή: alphanews.live