ΑΠΟΣΤΟΛΗ 24H: Ευρωπαϊκή εβδομάδα για την καρδιακή ανακοπή(vid)

 

 


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

 Αποστολή στο Στρασβούργο Σωτήρης Παπαδόπουλος

Σε πρωινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με πρωτοβουλία της Κύπριας Ευρωβουλευτού, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αντάλλαξε απόψεις με την ίδια και τους Καθηγητές BerndBöttiger και Koen Monsieurs, εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης. Συζητήθηκαν διάφορες ενέργειες που θα μπορούσαν νααναληφθούν με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στο σοβαρό θέμα της καρδιακής ανακοπής,  την προώθηση κοινών προγραμμάτων αναζωογόνησης, τη συστηματική συλλογή στατιστικών δεδομένων και την αναγκαία εκπαίδευση στην ΕΕ.

 Ως γνωστό, 500,000 ζωές χάνονται ετήσια στην Ευρώπη από καρδιακή ανακοπή, με ποσοστό επιβίωσης λιγότερο από 10%, ενώ θα μπορούσε με έγκαιρη παρέμβαση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση εντός 3-4 λεπτών, να αυξηθεί το ποσοστό επιβίωσης κατά 50%, σώζοντας 100,000 ζωές στην ΕΕ και 200-300 αντίστοιχα στην Κύπρο.

 Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη σωστής ενημέρωσης και εκπαίδευσης των παιδιών μέσα στα σχολεία αλλά και στη διοργάνωση εκδηλώσεων εντός και εκτός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εντός του τρέχοντος έτους.

 
Εβδομάδα ανακοπής καρδιάς από 24hcomcy