Αρχηγός αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων: Η ουκρανική αντεπίθεση «δεν έχει αποτύχει»

Σύμφωνα με τον Μαρκ Μίλεϊ οι Ουκρανοί «διαθέτουν σημαντική δύναμη κρούσης»

Η ουκρανική αντεπίθεση «δεν έχει αποτύχει», αλλά ο δρόμος προς την τελική νίκη του Κιέβου στον πόλεμο είναι ακόμη μακρύς, δήλωσε ο αρχηγός στρατηγός Μαρκ Μιλέϊ σε συνέντευξή του στο CNN.

«Γνωρίζω ότι ορισμένοι παρατηρητές δηλώνουν ότι η επίθεση αυτή έχει αποτύχει. Δεν έχει αποτύχει», είπε. «Αυτή η επίθεση, αν και βραδεία, περισσότερο βραδεία από το προβλεπόμενο, παραμένει συνεπής», δήλωσε προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί «διαθέτουν σημαντική δύναμη κρούσης».

Ο αμερικανός στρατηγός παραδέχεται ότι «θα χρειασθεί πολύς χρόνος» για την επίτευξη του στόχου που έχει διατυπώσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «να εκδιωχθούν όλοι οι Ρώσοι» από την χώρα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την Πέμπτη τον Λευκό Οίκο για νέες συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, την ώρα που το Κονγκρέσο συζητά νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Καπιτώλιο όπου θα συναντηθεί με τις ηγεσίες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα