Αρχίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο θέατρο Ριάλτο επιστρέφει, για τρίτη συνεχή χρονιά,  το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ο επίσημος διεθνής διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους τπου οργανώνει η Κύπρος, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου. Συνδιοργανωτές είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το θέατρο Ριάλτο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Διεθνές Φεστιβάλ παρουσιάζει και επιβραβεύει το έργο ταλαντούχων νέων αλλά και καθιερωμένων σκηνοθετών και προβάλλει ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Προσθέτει ότι “το Φεστιβάλ αναδεικνύει τις ταινίες μικρού μήκους ως ένα ξεχωριστό είδος κινηματογραφικής δημιουργίας και έκφρασης, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μερικές από τις καλύτερες διεθνείς και εγχώριες παραγωγές”.

Στο φετινό Φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος 12 ταινίες Κυπρίων σκηνοθετών που θα διαγωνιστούν ταυτόχρονα στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα. Την τριμελή Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου και συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας  Lars Henrik Gass (Πρόεδρος Επιτροπής), η Manuela Cernat, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης της Ρουμανικής Ακαδημίας και η  Nancy Bishop, διευθύντρια casting, λέκτορας, και ιδρύτρια του προγράμματος Acting For Film, στη σχολή κινηματογράφου της Πράγας.

Παράλληλα, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου μέσα από παράλληλες δραστηριότητες προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία για μικρού μήκους κινηματογραφικές αποδράσεις, δημιουργικές αναζητήσεις και διάλογο με σκηνοθέτες και δημιουργούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, www.isffc.com.cy.

Πηγή: KYΠΕ