Ασφυκτικά γεμάτο το Μακάρειο – Προμηνύεται δύσκολος χειμώνας: «Θα έχουμε πρόβλημα»

Ασφυκτικά γεμάτοι είναι οι θάλαμοι στο Μακάρειο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο OMEGAlive ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλία.

Αν και αρκετά παιδάκια τα οποία νοσηλεύονταν με διάφορες λοιμώξεις πήραν χθες εξιτήριο, οι εισαγωγές αυξάνονται μέρα με τη μέρα, πόσο μάλλον τώρα, που τα παιδιά επέστρεψαν πίσω στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία, αυξημένες στα παιδιά είναι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού. Πολλά παιδιά, υποφέρουν και από γαστρεντερίτιδα. Ωστόσο αν και οι εισαγωγές παιδιών στο Μακάρειο Νοσοκομείο είναι αρκετές, ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό περιστατικό, καθώς τα συμπτώματα δεν ξεπερνούν τα συνηθισμένα.

«Τώρα που άρχισε να πέφτει και η θερμοκρασία, τώρα που ο καιρός θ’ αλλάξει, ακόμα περισσότερα παιδιά θα αρρωσταίνουν. Τον χειμώνα θα έχουμε πρόβλημα. Ο πληθυσμός της Κύπρου αυξήθηκε και οι υποδομές δεν επαρκούν», πρόσθεσε ο κ. Ηλία.

Μάλιστα με την πληρότητα στο Μακάρειο Νοσοκομείο να βρίσκεται στα ύψη, γονείς λαμβάνουν οδηγίες να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε νοσοκομείο της Λάρνακας, με αποτέλεσμα αυτό να προκαλεί σωρεία αντιδράσεων και «φωνές».

Αναφορικά πάντως με νοσηλείες παιδιών που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό, ο κ. Αβραάμ δήλωσε ότι καταγράφονται γύρω στα δύο περιστατικά νοσηλείας την ημέρα, με τα πλείστα να παίρνουν σχετικά σύντομα εξιτήριο, καθώς η υγεία τους δεν παρουσιάζει επιδείνωση.

πηγή: OMEGALIVE