Ασφυκτιούν τα ΤΑΕΠ – Έντονη ανησυχία λόγω έξαρσης λοιμώξεων αναπνευστικού

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Κύπρος ενόψει της έξαρσης λοιμώξεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, τόσο στην Κύπρο όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (21/12) στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτήρια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα φέρνει στη δημοσιότητα ο «Φιλελεύθερος», χθες για μία ακόμη φορά, φέρεται να προκλήθηκε συμφόρηση στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όταν ασθενείς που παρουσίαζαν συμπτώματα αναπνευστικών κυρίως λοιμώξεων, δεν ήταν δυνατό να εισαχθούν για νοσηλεία. Αυτό συνέβη λόγω του ότι οι θάλαμοι ήταν υπερπλήρεις και δεν είχαν ακόμα εκδοθεί τα εξιτήρια της ημέρας.

«Είμαστε σε χειμερινή περίοδο, υπάρχει αλλαγή καιρού, κλεινόμαστε σε κλειστούς χώρους που ίσως και να μην αερίζονται καλά, επομένως υπάρχουν αυξημένα περιστατικά ιογενών λοιμώξεων, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Υπάρχει μεγάλη πληρότητα στο παιδιατρικό και γενικότερα στους θαλάμους. Είμαστε σε εγρήγορση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Γίνονται προσπάθειες κατά το πρωινό ωράριο να δοθούν όσα εξιτήρια πρέπει να δοθούν. Χρειάζεται υπομονή απ’ όλους μας, ο κόσμος όταν έχει τα οποιαδήποτε συμπτώματα να απευθύνεται πρώτα στον προσωπικό του γιατρό και αν αυτός κρίνει πως το περιστατικό αυτό έχει ανάγκη νοσηλείας τότε να τον αποστείλει στα νοσηλευτήριά μας», δήλωσε ο κ. Χαριλάου.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας, εξέδωσε χθες λεπτομερή ανακοίνωση, με οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες, για το πώς μπορούν να προστατευτούν από λοιμώξεις του αναπνευστικού.

πηγή: OMEGALIVE