«Αστακός» η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Ερντογάν – Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί

Φρούριο θα είναι η Αθήνα για 48 ώρες καθώς σήμερα Τετάρτη (6/12) συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ενώ αύριο Πέμπτη (7/12) φτάνει στην Αθήνα για επίσημη επίσσκεψη ο Τούρκος πρόεδρος Ρέτζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περίπου 4.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός.

Στο κέντρο της Αθήνας θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες και το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών και έξι ώρες αργότερα υπάρχει προαναγγελία από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς.

Η Τροχαία θα προχωρήσει σταδιακά σε κυκλοφοριακές και ανάλογα με τις συνθήκες ενώ υπάρχει σύσταση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και την στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή.

Ελικόπτερο της αστυνομίας και drone θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, οι Ομάδες Δράση και Δίας, αλλά και οχήματα εκτόξευσης νερού. Αστυνομική φύλαξη θα υπάρχει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, γραφεία κομμάτων, αλλά και σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 9:00 και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του στα Εξάρχεια από σφαίρα του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Ερντογάν τα επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας προβλέπουν αυξημένα μέτρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα είναι παρατεταγμένες κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων της Αθήνας από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου. Επιπλέον ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε ψηλά κτίρια της Αθήνας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επίσης θα τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

 • Λ. Κατεχάκη,
 • Λ. Μεσογείων,
 • Λ. Βασ. Σοφίας,
 • Λ. Κηφισίας,
 • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,
 • Λ. Βασ. Αμαλίας,
 • Λ. Αλεξάνδρας,
 • Μιχαλακοπούλου,
 • Σταδίου,
 • Πανεπιστημίου και
 • Ακαδημίας.

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

H Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Τέλος, αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και για την φύλαξη τουρκικών στόχων.

πηγή: CNN Greece