Αβέρωφ, ο μεγάλος νικητής του πρώτου… ντιμπέιτ!

Θεωρητικά δεν ήταν ντιμπέιτ αυτό που έγινε στο ΡΙΚ και στην εκπομπή “Προκλήσεις” του Ανδρέα Κημήτρη, αλλά από μόνη της η πρώτη τηλεοπτική κοινή παρουσία των τριών βασικών υποψηφίων ήταν ενδιαφέρουσα.
Πήγαν να συζητήσουν για το Κυπριακό και την εξωτερική πολιτική με αφορμή την 48η μαύρη επέτειο από την Τουρκική Εισβολή αλλά και για την εξωτερική πολίτική αλλά κάθε άλλο παρά ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση.
Ενδιαφέρουσες ήταν οι θέσεις μόνο του ενός υποψήφιου και αναφερόμαστε στον Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος φάνηκε ξεκάθαρα ότι είναι ο μοναδικός που έχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο διακυβέρνησης σε σχέση με τους υπόλοιπους που αρκούνται για την ώρα απλά σε κάποιες θέσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα και τίποτα άλλο.
Ο νικητής λοιπόν του πρώτου… ντιμπέιτ ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου και κάτι περισσότερο από εφτά μήνες πριν τις Προεδρικές Εκλογές φαίνεται ότι ο μόνος που είναι ικανός να κυβερνήσει την χώρα είναι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Δεν είναι τυχαίο που πριν από την τηλεοπτική του συνάντηση αλλά πολύ περισσότερο μετά από αυτή, το κλίμα άρχισε να γυρίσει και ο κ. Νεοφύτου κερδίζει έδαφος.
Πάντως Μαυριογιάννης και Χριστοδουλίδης θα έχουν πολλές ευκαιρίες σε ντιμπέιτ αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα.